
Adana'nın merkez Sarıçam ilçesinde dün Yörük Şenliği kapsamında havadan güvenlik desteği sağlayan Adana İl Jandarma Komutanlığı’na ait cayrokopterin zorunlu iniş yapması sonucu yaralanan iki jandarma personelinden biri hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Pilot Üsteğmen İbrahim Çelebi'nin tedavisi ise sürüyor.
Teknisyen Astsubay Taburcu EdildiSarıçam ilçesi Mustafalar Mahallesi'nde 4 Mayıs günü yaşanan olayda, İl Jandarma Komutanlığı envanterinde bulunan pervaneli ve döner kanatlı cayrokopter, henüz tespit edilemeyen teknik bir arıza nedeniyle araziye zorunlu iniş yaptı. Kazada yaralanan Teknisyen Astsubay Fatih Gül ve Pilot Üsteğmen İbrahim Çelebi ilk olarak Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından iki personel, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, Teknisyen Astsubay Fatih Gül’ün sağlık durumu iyiye gitti ve hastanedeki tedavisi tamamlanarak taburcu edildi. Pilot Üsteğmen İbrahim Çelebi’nin tedavisine ise aynı hastanede devam ediliyor.
Görev Uçuşu Esnasında Arıza YaşandıKazanın, Yörük Şenlikleri kapsamında Sarıçam İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından alınan güvenlik önlemlerine havadan destek amacıyla gerçekleştirilen uçuş sırasında yaşandığı belirtildi. Cayrokopterin zorunlu inişine neyin sebep olduğu henüz netlik kazanmazken, teknik arızadan kaynaklandığı tahmin ediliyor.
Kazanın ardından olay yerine sevk edilen sağlık ve kurtarma ekipleri, yaralı jandarma personeline hızla müdahale ederek hastaneye ulaştırdı.
Cayrokopter İnceleme Altına AlındıKazaya karışan cayrokopter, olay yerinde yapılan ilk incelemelerin ardından vinç yardımıyla kaldırılarak çekiciye yüklendi. Hava aracı daha sonra detaylı teknik analiz ve inceleme yapılmak üzere İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Olayın nedeni, Jandarma Genel Komutanlığı ve teknik ekipler tarafından yapılacak değerlendirmelerin ardından netlik kazanacak.