TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SpaceX, ABD Hükümeti İçin 1,8 milyar dolarlık casus uydu sözleşmesi imzaladı

Elon Musk'ın havacılık şirketi SpaceX, ABD hükümeti için casus uydu ağı geliştireceklerini açıkladı. Starshield iş birimi tarafından yönetilen bu gizli program, ABD istihbaratını ve askeri operasyonlarını Dünya görüntüleme yetenekleriyle donatılmış bir uydu takımyıldızı ile desteklemeyi amaçlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2024 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2024 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
SpaceX, ABD Hükümeti İçin 1,8 milyar dolarlık casus uydu sözleşmesi imzaladı

Elon Musk'ın yönettiği havacılık şirketi SpaceX, ABD hükümeti için casus uydu ağı geliştireceklerini açıkladı.. Proje, SpaceX'in Starshield iş birimi tarafından yönetilen ve ABD istihbaratını ve askeri operasyonlarını Dünya görüntüleme yetenekleriyle donatılmış bir uydu takımyıldızı ile desteklemeyi amaçlıyor.

SpaceX, Ulusal Keşif Ofisi (NRO) ile 2021 yılında 1,8 milyar dolar değerinde bir sözleşme imzalayarak projeyi hayata geçirmişti. Starshield ağı, alçak Dünya yörüngesinde çalışacak şekilde tasarlanmış olup, ABD hükümetinin küresel çapta potansiyel hedefleri tespit etme kabiliyetini önemli ölçüde artıracak bir sürü olarak işlev görebilecek.

NRO, sofistike bir uydu sistemi geliştirme çabalarını doğruladı ancak SpaceX'in katılımıyla ilgili ayrıntılar hakkında yorum yapmayı reddetti. Starshield ağı, uzay tabanlı istihbarat, gözetleme ve keşif sistemlerinde büyük bir ilerlemeyi temsil edecek ve Dünya üzerindeki faaliyetlerin kalıcı ve hızlı bir şekilde kapsanmasını sağlayacak.

Starshield girişimi, SpaceX'in Pentagon ile askeri yüklerin fırlatılmasını da içeren daha geniş çaplı ilişkisinin bir parçasıdır. Bu ağın geliştirilmesi, ABD'nin uzayda askeri hakimiyet için artan rekabetin ortasında stratejik bir çaba olarak görülüyor. Ayrıca, Rusya ve Çin gibi rakiplerin potansiyel uzay silahı tehditlerine karşı dayanıklılığı artırmayı amaçlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.