TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deprem bölgesi bayramı yağışlı geçirecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden önemli bir uyarı geldi. Hafta sonundan itibaren serin ve yağışlı hava bekleniyor. Deprem bölgesinde ki 11 il depremi yağışlı geçirecek. İşte o iller için hava durumu...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2024 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2024 11:16
Kaynak: NİLGÜN TAZE
Deprem bölgesi bayramı yağışlı geçirecek

Hatay ve Osmaniye çevreleri, Adana'nın güney ve doğusu, Kahramanmaraş'ın güneyi ve Gaziantep'in batısında pazar gününde itibaren yerel sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın güney ve doğusu, Kahramanmaraş'ın güneyi ve Gaziantep'in batısında beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yapılan tahminlere göre deprem bölgesinde pazar gününden itibaren başlayan yağmurlar Ramazan Bayramı boyunca devam edecek.

Kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ve ulaşımda aksama yaşanması riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. 

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki sosyal medyadan uyarıda bulundu. Özhaseki bayram ziyaretleri için yola çıkacak vatandaşları uyararak Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün uyarılarını dikkate almaları gerektiği uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün raporuna göre; Ülkemizin hafta sonundan itibaren serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, Hava sıcaklıklarının, hafta boyunca mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyredeceği, 9 günlük tatil boyunca ülkemiz genelinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmin edilmektedir.

deprem bölgesi sağanak yağış

Kaynak: NİLGÜN TAZE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.