TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köylü kadınlardan Akbelen'de oturma eylemi

Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy mahallesindeki çevreci kadınlar, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine 700 dönümlük Akbelen ormanında kömür ocağı açmak amacıyla ağaçların kesilmesi işlemine başlanacağı gerekçesiyle oturma eylemi yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2023 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2023 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Köylü kadınlardan Akbelen'de oturma eylemi

ALİ GÜRELİ

(Haber Merkezi) - Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy mahallesindeki çevreci kadınlar, termik santrallere kömür sağlamak amacıyla Akbelen ormanında ağaç kesimine engel olmak amacıyla oturma eylemi yaptı.

Akbelen ormanında Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine kömür sağlamak için açılacak maden sahasında ormanlık ve zeytinlikleri korumak için iki yıldır nöbet tutan çevreciler ve İkizköylüler, sabah saatlerinde bölgeye jandarma ve TOMA’ların geldiğini görünce, şaşkınlık yaşadı.

İkizköylü kadınlar, yolun ortasına oturarak durumu protesto etti, ağaçların kesilmemesini istedi. İkizköy sakinleri, çevrecilere destek olmaları için sosyal medya üzerinden de çağrıda bulundu.

Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Gönüllü Avukatı İsmail Hakkı Atal da, köylüler ve çevrecilere destek olmak amacıyla bölgeye gitti. 

Adana Barosu avukatlarından İsmail Hakkı Atal, Akbelen ormanlarındaki 700 dönümlük orman ve zeytinlik arazilerin Yeniköy-Kemerköy termik santraleri için maden kömürü ocağına çevrilmesine engel olmak amacıyla, bölge halkının 17 Temmuz 2021 tarihinde nöbete başladığını söyledi. 

"Burada doğa katledilmek isteniyor." diyen Atal, çevreci köylülerin bölgede bekleyişinin sürdüğünü kaydetti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.