TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı Nerede? Askere gidecekler dikkat

Burdur 58’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı Nerede? Açıklanan askerlik yerleri sonrasında araştırılan konu olmaya başladı. İşte, askerlik görevini yerine getirecek olan vatandaşlar için Burdur 58’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı adres, telefon, iletişim bilgileri...

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı Nerede? Askere gidecekler dikkat

Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığına bağlı Binbaşı Maruf Kışlası, Antalya’da bulunan 3. Piyade Eğitim Tugayına bağlı 3 eğitim biriminden biridir. Akdeniz Bölgesi’nin Göller Yöresi adı verilen iç kesimlerinde kurulmuş olan Burdur ilimizin merkezinde yer alan kışlada, askerlik görevine yeni başlayan erlere temel askerlik eğitimi verilir.

Birbirinden farklı arazi şartlarında, değişik harekat tarzlarında hareket eden, farklı yapıda birliklere sahip olan piyade sınıfı; yakın muharebenin ana sınıfı, ordunun öncü gücüdür. Piyadeler, topla, tüfekle üstüne yürüyerek düşmanı dağıtmak ve bulundukları yeri korumakla görevlidir.

Farklı görevler için farklı teşkilat yapılarına sahip olan piyade birlikleri; piyade, mekanize piyade, motorlu piyade, komando, hudut, tanksavar, havan ve hava indirme birlikleri olarak teşkilatlandırılmıştır.

Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı Usta Birliğine Nereye Gönderir?

Acemi eğitimini alan ve temel askerlik bilgi ve becerilerini kazanan erlerin, bundan sonra görevlerini hangi sınıfta ve merkezde sürdürecekleri eğitimleri sırasında belli olur. Bazı askerler yetenekleri ve bilgi birikimleri sebebiyle komutanlar tarafından özel görevler için seçilir, bazıları da yeni gelen acemi erleri yetiştirmek üzere aynı birlikte görevlerini sürdürür. Temel askerlik eğitimini Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı olarak piyade sınıfında alan personel, TSK’nın ihtiyaçları ve kendi yetenekleri doğrultusunda;

Zırhlı Birliklerde; tankçı,
Muharebe Destek Birliklerinde; topçu, hava savunma, kara havacılık, istihkam, KBRN (kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer), istihbarat, MEBS (muhabere, elektronik ve bilgi sistemleri),
Muharebe Hizmet Destek Birliklerinde; bakım, ulaştırma, personel, ikmal, maliye, sıhhiye, veteriner, bando sınıflarında askerlik görevlerini tamamlar.
Dağıtım listesi, Kara Kuvvetleri Komutanlığından gelir ve genellikle acemilik döneminin son haftasında, yemin töreninden önce personele bildirilir.

Birlik Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Burdur, idari olarak Akdeniz Bölgesi’nde bulunmakla birlikte iç kesimlerde yer alır ve denize kıyısı yoktur. Batı Anadolu ile Akdeniz’i birbirine bağlayan ilin iklimi Akdeniz iklimine yakın fakat daha dağ karakterlidir. Kıyı Akdeniz şehirleri gibi yazları sıcak, kışları ılıktır fakat onlardan farklı olarak kış aylarında Burdur’a kar yağar. Göller Yöresi’nde yer alan Burdur, 14 gölle yörenin en fazla göle sahip ilidir. Isparta, Afyonkarahisar, Antalya, Muğla ve Denizli ile komşudur.

58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı Binbaşı Maruf Kışlası, şehrin merkezinde ve en işlek caddelerinin kesişim noktasında, Burdur Gölüne yakın, ormanlık bir arazi içinde yer alır. Kışla civarında, askerlerin izin günlerinde gidebilecekleri çok sayıda kafe ve restoran, asker yakınlarının konaklayabileceği mekanlar vardır. Şehrin her yerine ve otogara ulaşım imkanı sağlayan minibüs ve belediye otobüsleri kışlanın önünden geçer.

Kışlanın içinde askerlerin günlük ihtiyaçlarını karşılayacakları, sağlık sorunlarında yardım alacakları, ziyaretçileriyle görüşecekleri ve dinlenme zamanlarında faydalanacakları kantinler, berber, terzi, bankamatik, PTT şubesi, spor alanları, sağlık tesisi ile rehberlik ve danışma merkezi vardır.

Askerlerin tüm askeri giyim eşyaları ve botları kayıt-kabul işlemleri sırasında kendilerine teslim edilir. Kışlaya cep telefonu, CD/DVD oynatıcı, fotoğraf makinesi, teyp, radyo, ses kayıt cihazı, dizüstü bilgisayar, kesici-delici aletler, yiyecek ve içecek sokmak yasaktır. Kayıt-kabul merkezi, hafta sonları ve resmi tatillerde de açıktır ve günün her saati askerlerin kabul işlemleri yapılır.

Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığına Nasıl Gidilir?

Burdur’a deniz, hava ve demir yoluyla ulaşım imkanı yok. Hava yolunu tercih edenler 35 km mesafedeki Isparta Havalimanı ya da 140 km mesafedeki Antalya Havalimanı’nı kullanabilirler. Şehirde geçmiş yıllarda kullanılan demir yolu hattı var ama yol yapım çalışmaları nedeniyle 2019 yılı itibarıyla kullanılamıyor.

Burdur’a Türkiye’nin her yerinden otobüs ve özel araçlar aracılığıyla karayoluyla ulaşım imkanı bulunuyor. Otogar kışlaya 5 km uzaklıkta ve özel halk otobüsleri ile taksiler vasıtasıyla kolayca otogara gidilebilir.

Özel araç ile ulaşım: Mevsim şartları ve yol yapım çalışmaları dikkate alınarak yola çıkmakta fayda var. Doğu’dan Burdur’a giden E90 karayolu üzerinde paralı geçişler bulunuyor. Burdur;

Ankara’ya; D200 üzerinden 411 km, D200 ve D650 üzerinden 557 km,
İstanbul’a; D650 üzerinden 572 km,
İzmir’e; E87 üzerinden 375 km, D300 ve D585 üzerinden 363 km, E87 ve D330 üzerinden 384 km,
Van’a; E90 üzerinden 1498 km uzaklıktadır.
Otobüs ile ulaşım: Otobüsle Burdur’a ulaşım yaklaşık olarak;

Ankara’dan 6 saat,
İstanbul’dan 7 saat,
İzmir’den 5 saat,
Van’dan 18 saat sürer.
Burdur Otogar İletişim No: 0 248 233 30 40 – 43

Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı İletişim Bilgileri
Adres: Burç Mahallesi, Kışla Cad. No:5 15200 Burdur Merkez/Burdur

İrtibat numaraları: 

0 248 233 13 57
0 248 233 13 58
0 248 233 13 59
Fax Numarası:

0 248 234 45 58
Bir önceki yazımız olan Bilecik 9. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı Nasıl Bir Yer? Adresi ve Telefonu başlıklı makalemizde 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı, Bilecik 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı ve Bilecik 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı iletişim bilgileri hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.