TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Uçan Halı' rehabilitasyona alındı

Yılın ilk günlerinde İstanbul’da Büyükçekmece ile Kartal'da gözlemlenen ve 3 metreye yakın kanat açıklığıyla kuş gözlemcileri arasında 'Uçan Halı' olarak adlandırılan Kara Akbaba, rehabilitasyona alındı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 13:10
Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU
'Uçan Halı' rehabilitasyona alındı

Yılın ilk günlerinde İstanbul’da Büyükçekmece ile Kartal'da gözlemlenen ve 3 metreye yakın kanat açıklığıyla kuş gözlemcileri arasında 'Uçan Halı' olarak adlandırılan Kara Akbaba, rehabilitasyona alındı.,

İstanbul Boğazı’nda bu yıl yapılan yırtıcı kuş göç sayımda, küçük akbaba, büyük orman kartalı ve şah kartal gibi tehlike altında olan yırtıcı göçmen kuşların yanı sıra, şahin, küçük orman kartalı, küçük kartal, kara çaylak, yılan kartalı, çakır, saz delicesi, boz doğan ve atmaca gibi 17 türe ait 7 bin 707 yırtıcı göçmen kuş sayıldı.

Bu yılın ilk günlerinde İstanbul'da gözlemlenen kuşlar arasında 3 metreye yakın kanat açıklığıyla kuş gözlemcileri arasında 'Uçan Halı' olarak adlandırılan Kara Akbaba da yer aldı. Bulgaristan Kuşları Koruma Derneği (BSPB) tarafından halkalanan ve verici takılan karar akbaba 'Uçan Halı', sayım ve gözleme katılan çevrecilerin objektiflerine yansıdı.

İstanbul Büyükçekmece ve Kartal'da görülen 'Uçan Halı'nın, Bulgaristan Kuşları Koruma Derneği (BSPB) Rehabilitasyon Merkezinde rehabilitasyona alındığı belirtildi.

WWF-Türkiye tarafından yapılan bir paylaşımda, halkalanan ve verici takılan kara akbabanın, kendi türüyle bağ kurması amaçlanan rehabilitasyon sürecinden sonra, yeniden salınacağı belirtildi. Yapılan paylaşıma göre, kara akbaba, yaban hayatı uzmanı Ahmet Emre Kütükçü tarafından da Bulgaristan’da bulunduğu merkezde ziyaret edildi.

Ahmet Emre Kütükçü, ‘Uçan Halı’nın, Doğu Rodoplar Doğa Koruma Merkezi’ndeki 5 aylık rehabilitasyon sürecinin ardından tekrar doğada kanat çırpacağını ifade etti.

Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.