TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Birliği, Ukraynalı gıda üreticilerine gümrüksüz erişim hakkı konusunda geçici bir anlaşmaya vardı

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği'nin Ukraynalı gıda üreticilerine Haziran 2025'e kadar pazarlarına gümrüksüz erişim hakkı tanıması konusunda geçici bir anlaşmaya vardı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
Avrupa Birliği, Ukraynalı gıda üreticilerine gümrüksüz erişim hakkı konusunda geçici bir anlaşmaya vardı

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği'nin Ukraynalı gıda üreticilerine yönelik önemli bir adım attı. Parlamento, Ukrayna'dan Avrupa Birliği'ne yapılan kümes hayvanları, yumurta, şeker, yulaf, mısır, kabuğu çıkarılmış hububatlar ve bal gibi ürünler için Haziran 2025'e kadar gümrüksüz erişim hakkı tanıyan geçici bir anlaşmaya vardı.

Bu adımın temelini, Avrupa Komisyonu'nun Ocak ayında aldığı karar oluşturdu. Komisyon, Ukrayna'dan ithal edilen kümes hayvanları, yumurta ve şeker için uygulanan vergi ve kotaları 2025 yılına kadar askıya almıştı. Avrupa Parlamentosu, bu anlaşmayı daha da genişleterek yulaf, mısır, kabuğu çıkarılmış hububatlar ve bal gibi diğer ürünleri de kapsayacak şekilde güncelledi.

Parlamento, Ukrayna'dan buğday ithalatının artması durumunda harekete geçmek üzere Avrupa Komisyonu'ndan taahhüt aldı. Bu taahhüte göre, 2022 ve 2023 yıllarının ithalat hacimlerinin aşılması halinde tarifelerin yeniden uygulanacağı öngörüldü.

Avrupa Parlamentosu müzakerecileri, otomatik koruma tedbirleri için tetikleyici seviyelere ulaşılması durumunda Komisyon'un 21 gün yerine 14 gün içinde harekete geçmesini sağladı. Bu sayede, gümrük vergilerinin yeniden uygulanması için daha hızlı bir mekanizma oluşturulmuş oldu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.