TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çin, Tayvan'a silah satan ABD'li şirketlere yaptırım uyguladı

Çin Dışişleri Bakanlığı, 21 Mayıs 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, Tayvan'a silah satışı faaliyetlerine katılan 12 ABD'li şirkete ve bu şirketlerin 10 üst düzey yöneticisine yaptırım uygulanacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2024 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2024 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
Çin, Tayvan'a silah satan ABD'li şirketlere yaptırım uyguladı

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin’in Tayvan bölgesine silah satışı faaliyetlerine katılan 12 ABD’li şirkete ve bu şirketlerin 10 üst düzey yöneticisine karşı yaptırım uygulanacağını açıkladı.

NEDEN YAPTIRIM UYGULANIYOR?

Çin'in yaptırım kararı, ABD'nin Çin'e yönelik ekonomik ve diplomatik baskılarına bir yanıt olarak geldi. Açıklamada, ABD'nin Çin'in Ukrayna politikasındaki objektifliği göz ardı ederek, Çinli şirketlere tek taraflı yaptırımlar uygulamasının meşru hakları ihlal ettiği belirtildi. Ayrıca, ABD'nin Tayvan'a silah satışlarının Çin'in egemenlik ve toprak bütünlüğüne zarar verdiği vurgulandı.

YAPTIRIMLAR KİMLERE UYGULANIYOR?

Yaptırım kararı, ABD'nin Tayvan'a silah satışlarına katılan bazı önde gelen şirketlere ve bu şirketlerin üst düzey yöneticilerine yönelik. Karar, '‘Lockheed Martin Missiles and Fire Control’’ ve ‘‘General Dynamics Ordnance and Tactical Systems’’ gibi ABD'li savunma şirketlerini kapsıyor.

YAPTIRIMLARIN KAPSAMI VE ETKİLERİ

Yaptırımların uygulanmasıyla, söz konusu şirketlerin Çin'deki taşınır, taşınmaz ve diğer mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca, bu şirketlerin üst düzey yöneticilerinin Çin'e girişi yasaklanacak. Bu adımın, ABD-Çin ilişkilerinde yeni bir gerilim dönemine yol açması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.