TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Columbia Üniversitesi'nde 'Gazze Dayanışma Kampı'nda gözaltılar

ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi'nde öğrencilerin Filistinlilerle dayanışma eylemi sert müdahaleyle sonuçlandı. Gözaltına alınan 108 kişi arasında... Detaylar haberimizde!

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
Columbia Üniversitesi'nde 'Gazze Dayanışma Kampı'nda gözaltılar

ABD'nin New York kentinde bulunan Columbia Üniversitesi'nde öğrencilerin Filistinlilerle dayanışma gösterisi beşinci gününde yaşanan gelişmelerle devam etti. Columbia Spectator'ın aktardığına göre, öğrencilerin başlattığı "Gazze Dayanışma Kampı" adlı eyleme birçok üniversiteden öğrenciler de destek verdi. Ancak polis müdahalesiyle eyleme katılan 108 kişi gözaltına alındı.

Öğrenciler, okulun Filistin işgalini ve Gazze'deki soykırımı destekleyen şirketlere olan finansal yatırımlarını protesto etmek amacıyla kampüs bahçesinde oturma eylemi düzenlemişti. Rektör Minouche Shafik'in eylemi üniversitenin işleyişi için bir tehdit olarak gördüğünü belirtmesi üzerine New York polisinden yardım istendi ve polis eylemcilere müdahale etti. Eyleme karışanlar arasında yer alan 108 öğrenci gözaltına alınırken, okul yönetimi bazı öğrencileri okuldan uzaklaştırdı.

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Columbia Üniversitesi'nde gözaltına alınan öğrencilerin barışçıl gösteri haklarının ihlal edildiğini belirterek tepki gösterdi.

Bu gelişmeler, öğrencilerin Filistin meselesine duyarlılığını ve dayanışma gösterilerinin nasıl müdahalelerle karşılandığını gözler önüne serdi.


columbia üniversitesi

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.