TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın ilk sıkıştırılmış doğal gaz taşıyıcısı gemi doğu Çin'de teslim edildi

Dünyanın ilk sıkıştırılmış doğal gaz taşıyıcısı gemisi, Jiangsu eyaletinde bulunan Qidong kentinde teslim edilerek Endonezya'ya doğru yola çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
Dünyanın ilk sıkıştırılmış doğal gaz taşıyıcısı gemi doğu Çin'de teslim edildi

23 Mart Cumartesi sabahı Doğu Çin'in Jiangsu eyaletinde yer alan Qidong kentinde, dünyanın ilk sıkıştırılmış doğal gaz taşıyıcısı gemisi teslim edildi. Geminin ilk seferi için Endonezya'ya doğru yola çıktığı açıklandı.

Her seferde 700 bin metreküp nakletme kapasitesine sahip olan gemi, Endonezya'yı oluşturan takım adalar arasında dolaşarak enerji tesislerinin en yüksek talep dönemlerinde sıkıştırılmış doğal gaz taşımakta kullanılacak. 110 metre uzunluğundaki gemi, saatte 14 deniz mili hız ile yol alacak şekilde tasarlandı.

Sıkıştırılmış doğal gaz taşıyıcısı gemi, doğal gazı basınçlı konteynerler içinde normal sıcaklıkta depoluyor. Sıvılaştırılmış gazın aksine, bir sıkıştırılmış doğal gaz taşıyıcısı gemisi sıvılaştırma tesisi ve yeniden gaz haline getirme terminali gibi pahalı donanımlar gerektirmiyor. Bu yöntem, doğal gaz endüstri zincirinin önemli bir parçası olarak doğal gazın taşınmasında yeni bir seçenek sunuyor.

Ayrıca, geminin teslimatının ileride hidrojenin de deniz yoluyla nakliyesi yolunda perspektif ve potansiyellerin keşfi açısından yardımcı olması beklenmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.