TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fosil yakıt sübvansiyonları protestosu'nda iklim aktivisti Greta Thunberg tutuklandı

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Hollanda'daki fosil yakıt sübvansiyonlarına karşı düzenlenen protestoda tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
Fosil yakıt sübvansiyonları protestosu'nda iklim aktivisti Greta Thunberg tutuklandı

Hollanda hükümetinin enerji şirketi Shell ve havayolu şirketi KLM gibi fosil yakıt endüstrisiyle ilişkili şirketlere yönelik vergi indirimlerini protesto etmek amacıyla düzenlenen bir protesto sırasında, iklim aktivisti Greta Thunberg tutuklandı.

Lahey'deki protestoya katılan 21 yaşındaki Thunberg, Cumartesi günü fosil yakıt sübvansiyonlarına karşı düzenlenen yürüyüşte yüzlerce protestocuyla birlikte yer aldı. Ancak protesto sırasında polis ile göstericiler arasında gerilim yaşandı.

Protestocuların ana yolu kapatmasını engellemeye çalışan düzinelerce polis memuru ile göstericiler arasında gerilim arttı ve protesto bir çıkmaza dönüştü. Polis, müdahale ederek Thunberg'i göstericilerle dolu bir otobüse bindirdi ve tutuklandı.

Greta Thunberg, iklim değişikliği konusundaki açık sözlü duruşuyla ve genç aktivistlerin önderliğini üstlenmesiyle dünya çapında tanınıyor. Tutuklanması, fosil yakıt endüstrisine ve iklim değişikliğine karşı mücadelede devam eden tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Fosil yakıt sübvansiyonları protestosu'nda iklim aktivisti Greta Thunberg tutuklandı 2

İKLİM AKTİVİSTLERİ HOLLANDA'DA ENERJİ ŞİRKETLERİNİ PROTESTO ETMEK İÇİN GÖSTERİ DÜZENLEDİ

Hollanda'da, enerji şirketi Shell ve havayolu şirketi KLM'nin de aralarında bulunduğu fosil yakıt endüstrisiyle bağlantılı şirketlere yönelik vergi indirimlerini protesto etmek amacıyla bir gösteri düzenlendi. Göstericiler, sokaklara dökülerek hükümetin iklim politikalarını eleştirdi.

Greta Thunberg'in de aralarında bulunduğu birkaç gösterici, polis hatlarını aşmayı başardı ancak hemen yakalanıp kelepçelendi. AFP haber ajansına konuşan Thunberg, "Bugün gösteri yapmak önemli çünkü gezegende acil bir durum yaşıyoruz. Bu krizi önlemek ve insan hayatını kurtarmak için her şeyi yapmalıyız" dedi.

Göstericilere polis müdahalesinden endişe duyup duymadıkları sorulduğunda Thunberg, "Neden endişe duyayım ki?" şeklinde yanıt verdi.

Lahey polisi BBC'ye yaptığı açıklamada, göstericilerin otoyolu kapattıkları için resmi olarak tutuklandığını doğruladı ve otoyolu kapatmanın yasalara aykırı olduğunu belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.