TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HÜDA-Par’dan "Aksa Tufanı'na Destek Mitingi"

Adana’da HÜDA-Par ‘Aksa Tufanı'na Destek Mitingi’ düzenledi. Mitinge birçok kişi katılarak Filistin’e destek verdi, Filistin bayrağına sarılmış kanlı oyuncak bebeklerle İsrail’i protesto etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2023 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
HÜDA-Par’dan "Aksa Tufanı'na Destek Mitingi"

CANSU ERSOY
ADANA (İLKHABER) –HÜDA-PAR İsrail’in zulmüne sessiz kalmadı, Adana'dan ses yükseltti. İsrail’in Filistin’e saldırısı sonrası Türkiye’nin birçok yerinde Filistin’e destek açıklamaları ve yürüyüşler düzenleniyor. HÜDA-PAR Adana şubesi de Merkez Park’ta ‘Aksa Tufanı'na Destek Mitingi’ düzenledi. Mitinge temsili olarak getirilen kanlı oyuncak bebek figürü de dikkat çekti.

Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan mitinge ASİM Başkanı Mahmut Eraslan, İlahiyatçı-Yazar Abdulaziz Kıranşal, HÜDA-Par Batman Milletvekili Serkan Ramanlı ve Hamas Yetkilisi Talat Saleh katıldı ve konuşma yaptı.

Yapılan destek mitingine yüzlerce kişi katıldı. Miting alanında ‘Gazze’ye acil bağış standı da kuruldu.

“FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE DESTEĞİMİZİ YAPTIĞIMIZ MİTİNGLE DEKLARE ETMİŞ OLACAĞIZ”

Koordinatör Orhan Erkuş gerçekleştirilen mitingin Kudüs'ün kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulunarak şunları kaydetti:

"Biz Hamasız, İslami cihadız, Kudüslü mücahitleriz. Onlarla beraber olduğumuzu, onlardan olduğumuzu ve onlara destek olduğumuzu bu yapacağımız büyük mitingimizle deklare etmiş olacağız. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, brandalarımızı şehrin farklı yerlerine astık, el ilanlarımızı dağıttık, Adanamızda bulunan çok önemli radyoları ve televizyonlara reklamlarımızı verdik. İslami camiaların birçoğuyla birebir, yüz yüze istişarelerimizi yaptık, onlarda desteklerini sundular. Biz yek ümmet, kuvvet olarak inşallah o gün Gazze'nin yanında, Kudüs'ün yanında olacağız. Rabbim yapacağımız bu mitingi Gazze'de bulunan kardeşlerimizin zulümden kurtulmasına ve Kudüs'ün de özgür oluşuna vesile kılar diye düşünüyoruz. Allah-u Tealâ buna vesile kılsın." dedi.

“İSRAİL 2 HAFTADIR GAZZE’Yİ HAVADAN, KARADAN, DENİZDEN VURUYOR”

Açılış konuşmasını yapan ASİM Başkanı Mahmut Eraslan:

“İsrail 2 haftadır Gazze’yi havadan, karadan, denizden vuruyor. İsrail ‘Gazze’yi terk edin’ diyor. Gazzeli’lerin bir kısmı yola çıktığında İsrail konvoyu vuruyor. Gazzeli’ler geri dönüp güvenli diye bildikleri hastaneye sığındıklarında hastaneyi vuruyor. Terör devleti camileri, okulları vuruyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.