SON DAKİKA
Hava Durumu

Kumar oynatıp faizle borç batağına sürüklediler

Kahramanmaraş'ta silahlı bir suç örgütüne yönelik 38 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 18 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.ilkhaber-gazetesi.com
Kumar oynatıp faizle borç batağına sürüklediler
Kumar oynatıp faizle borç batağına sürüklediler

 

   KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş'ta silahlı bir suç örgütüne yönelik 38 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 18 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kumar oynattıkları kişilere faizle borç para verdiği öne sürülen örgüt üyelerinin, ağına düşürdükleri kişilerden yaklaşık 1 milyon TL gelir elde ettikleri iddia edildi. 

  Alınan bilgilere göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, çeşitli tarihlerde kumar borçları nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen bazı vatandaşların karakollara başvuru yapmasının ardından harekete geçti. Yaklaşık 6 aydan bu yana istihbarat çalışmalarını sürdüren KOM Polisi, tüm hazırlıklarını tamamladıktan sonra önceki gün örgüt üyelerinin bulunabileceği 38 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.  

  Operasyonda başta örgüt lideri A.I. (40) olmak üzere H.K., A.E., A.S., P.G., F.Ö., S.A., U.B., İ.T., M.D., A.K., S.S.A., H.Ç.G., Y.E., İ.K., F.Ö., K.Ö. ve S.D. gözaltına alındı. Öte yandan örgütün firari üyelerinden K.Ö.'de dün düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Ev ve işyerlerine yapılan baskının ardından yapılan aramalarda ise çok sayıda silah, bu silahlara ait mühimmat, GPS cihazı, bilgisayar, harici hafıza kartları, kamera, araç satış sözleşmesi, çekler, senetler, banka makbuzları, not

defterleri, CD'ler, sim kartlar, başka şahıslara ait kimlik fotokopileri ele geçirildi. 

  Şehrin çeşitli yerlerinde kahvehaneleri kumarhane olarak kiralayıp buralarda kumar oynatan örgüt üyelerinin, göstermelik olarak da galericilik gibi mesleklerle uğraştıkları öğrenildi. Daha önceden de kumar oynattıklarına dair suç kaydı bulunan örgüt üyelerinin, kumar oynattıkları kişilere faizle para vererek 1 milyon TL'nin üzerinde haksız kazanç elde ettikleri bildirildi. 

  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan örgüt üyeleri, Türk Ceza Kanunu'nun 220. maddesi uyarınca "Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, örgüt kapsamında nitelikli yağma, kumar oynanması için yer temini, kasten yaralama, kıymetli evrak yağması, ölümle tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tefecilik, mala zarar verme ve ikamet kurşunlama" suçlamalarıyla hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte bugün adliyeye sevk edildi. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.