TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pakistan'da silahlı saldırı: 8 yolcu kaçırıldı, 2 kişi öldürüldü

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde silahlı saldırganlar, bir otobüsten kaçırdıkları 8 yolcu ile bir aracı durdurarak 2 kişiyi öldürdü. Olay, ülkenin güvenlik endişelerini artırırken, yetkililer soruşturma başlattı ve saldırganları arıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
Pakistan'da silahlı saldırı: 8 yolcu kaçırıldı, 2 kişi öldürüldü

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde, silahlı saldırganlar tarafından gerçekleştirilen bir otobüs kaçırma olayı ülke genelinde endişe yarattı. Emniyet yetkililerine göre, saldırganlar dün Belucistan'daki bir otoyolda barikat kurarak bir aracı durdurdu. Barikatı aşmaya çalışan araca ateş açarak 2 kişiyi öldüren ve 6 kişiyi yaralayan saldırganlar, daha sonra Quetta'dan İran sınırındaki Taftan kentine giden bir otobüsü durdurdu.

Silahlı kişiler, otobüs yolcularının kimliklerini kontrol ettikten sonra hepsini Punjab eyaletinden 8 kişiyi otobüsten indirdi. Ancak, bu 8 kişinin cesetleri daha sonra otoyoldan yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki bir köprünün altında bulundu.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, olayı kınayarak soruşturma açılması talimatını verdiğini açıkladı ve kurbanların ailelerine başsağlığı diledi. Belucistan eyaleti Başbakanı Sarfraz Bugti ise olay nedeniyle derin üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, teröristlere karşı sert tutumlarını sürdüreceklerini ve teröristlerin amaçlarına ulaşamayacağını vurguladı.

Şu an için saldırganların kimlikleri ve motive olduklarına dair bilgiler net değil ancak emniyet güçleri, olayı soruşturmak için çalışmalarını sürdürüyor ve saldırganları arıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.