TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ACI Europe Raporu: İstanbul Havalimanı Avrupa'da bağlantıda zirvede

Avrupa Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından yayınlanan "2024 Havalimanı Endüstrisi Bağlantı Raporu"na göre, Avrupa'daki doğrudan ve dolaylı toplam hava bağlantısı pandemi öncesi (2019) seviyelerine kıyasla düşüş yaşadı. Rapor, jeopolitik gerilimler ve havacılık sektöründeki yapısal değişikliklerin bu düşüşteki en önemli etkenler olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
ACI Europe Raporu: İstanbul Havalimanı Avrupa'da bağlantıda zirvede

Avrupa Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından yayınlanan "2024 Havalimanı Endüstrisi Bağlantı Raporu", Avrupa'daki havalimanlarının pandemi öncesi seviyelere kıyasla geride kaldığını ortaya koydu. Raporda jeopolitik gerilimler ve havacılık sektöründeki yapısal değişikliklerin bu düşüşteki payı vurgulanıyor.

Buna rağmen, İstanbul Havalimanı bu zorlu ortamda öne çıkan bir başarıya imza attı. Rapor, İstanbul Havalimanı'nın pandemi öncesi performansına kıyasla %9 artış göstererek Avrupa'da 'doğrudan bağlantı' açısından zirveye yerleştiğini açıklıyor.

ACI Europe ayrıca İstanbul Havalimanı'nın Orta Doğu'ya 'en iyi', Asya-Pasifik'te ise 'en iyi ikinci' direkt bağlantıya sahip havalimanı olduğunu ve bu bağlantıların geçen yıla kıyasla %23 arttığını belirtiyor.

İSTANBUL HAVALİMANI EV SAHİBİ YAPIYOR

Tüm bu gelişmelerin ışığında, İstanbul Havalimanı 1-4 Temmuz tarihleri arasında "34. Avrupa Havalimanları Konseyi Yıllık Genel Kongresi"ne ev sahipliği yapıyor. Avrupa'nın en önemli havalimanı etkinliklerinden biri olan Kongre'ye havacılık sektörünün önde gelen isimleri ve 500'den fazla havalimanı profesyoneli katılıyor.

Kongre'de üyeler arası iş birliği, bilgi paylaşımı, havacılık sektörünün geleceği ve fırsatlar gibi konular ele alınıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Selahattin Bilgen ve ACI EUROPE Genel Direktörü Olivier Jankovec 3 Temmuz'daki açılış konuşmalarını yapacak.

TÜRK HAVACILIĞI MASADA

3 Temmuz günü "Türk Havacılık Pazarı Mercek Altında" başlıklı panelde ise İGA İstanbul Havalimanı Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Polat, Pegasus CEO'su Güliz Öztürk, Antalya Havalimanı Genel Müdürü Gudrun Teloeke ve Wizz Air Birleşik Krallık Direktörü Marion Geoffroy, Türk havacılığında büyümeyi tetikleyen faktörler ve pazarın gelecekteki fırsatları hakkında görüşlerini paylaşacak.

HAVALİMANI LİDERLERİ BİR ARAYA GELİYOR

İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Selahattin Bilgen, Heathrow Havalimanı CEO'su Thomas Woldbye, Atina Havalimanı CEO'su Yiannis Paraschis, VINCI Havalimanları CEO'su Nicolas Notebaert, Rotterdam Hague Havalimanı CEO'su Wilma van Dijk ve FraportCEO'su Stefan Schulte ise "Havalimanı Liderleri Sempozyumu"nda bir araya gelecek. Avrupa'nın en önemli havalimanlarının üst düzey yöneticileri, havalimanı endüstrisinin üç stratejik ayağı olan sürdürülebilirlik, yenilikçilik ve farklılaşma konularında havalimanlarının karşılaştığı sorunları ele alacak ve görüşlerini paylaşacaklar.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.