TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asgari ücrette ara zam beklentisi: Bir sürpriz olabilir mi?

Enflasyon ve yaşam maliyetlerinin artmasıyla birlikte, Türkiye'de asgari ücrete ara zam beklentisi yoğunlaşıyor. İşte detaylar ve gelecek adımlar...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
Asgari ücrette ara zam beklentisi: Bir sürpriz olabilir mi?

Son günlerde, Türkiye’de yaklaşık 6 milyon asgari ücretlinin merakla beklediği konu asgari ücrete yapılacak olası ara zam. Enflasyon rakamlarının yükselmesi ve kira zamlarının etkisiyle, asgari ücretli çalışanlar Temmuz ayında bir zam beklentisi içerisindeydi.

Son asgari ücret artışında işçi, işveren ve hükümet yetkilileri arasında yapılan anlaşma normalde beklenen yüzde 30-35 zam yerine yüzde 50 olarak gerçekleşmişti. Ancak, enflasyonun etkisiyle fiyat artışlarının devam etmesi nedeniyle asgari ücretli çalışanlar arasında ara zam beklentisi oluştu.

asgari ücret temmuz zammı

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM VAR MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son açıklamalarında asgari ücrette herhangi bir artış olmayacağını belirtmişti. Mevcut durumda asgari ücrete ara zam gibi bir konunun gündemde olmadığını vurgulamıştı.

Asgari ücretin geleceğiyle ilgili netlik arayanlar için önemli bir detay da yeni asgari ücretin 2025 yılı Ocak ayında belirleneceği. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bu yıl Aralık ayında toplanmaya başlaması bekleniyor.

asgari ücrete zam var mı?

Asgari ücret, ülkedeki yaşam standartlarını korumak amacıyla belirlenen en düşük ücrettir ve işçi, işveren temsilcileri ile devlet yetkililerinin katılımıyla belirlenir. Bu süreçte ülkenin ekonomik durumu, enflasyon oranları, yaşam maliyetleri ve işsizlik oranları gibi faktörler dikkate alınır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.