TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Mehmet Şimşek: Kira geliri olup beyan etmeyenlere yönelik tespit çalışmaları devam ediyor

Gelir İdaresi Başkanlığı, teknolojik imkanları kullanarak kira geliri elde edip beyanname vermeyen mükellefleri belirlemek için saha denetimlerine ağırlık veriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıtdışılıkla mücadelede adil rekabet ve mali disiplini güçlendirmeye odaklandıklarını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
Bakan Mehmet Şimşek: Kira geliri olup beyan etmeyenlere yönelik tespit çalışmaları devam ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir Dairesi Başkanlığının kira geliri elde edip beyanname vermeyen mükellefleri tespit etmeye yönelik çalışmalarını titizlille yürüttüğünü açıkladı.

İşte Mehmet Şimşek'in açıklamaları;

''Gelir İdaresi Başkanlığımız, idari kayıtları (tapu, MERNİS vb.) ve teknolojik imkanları en üst düzeyde kullanarak kira geliri elde edip beyanname vermeyen mükellefleri tespit etmeye yönelik çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Denetim planına aldığımız 1,2 milyon gayrimenkulden bugüne kadar yaklaşık 420 bininde yerinde tespitte bulunduk. Saha denetimlerimize ve mükelleflerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz. ''

SON TARİH 5 NİSAN

''2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin TL üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan tarihine kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıtdışılıkla mücadeleyi güçlendiriyoruz''

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.