TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dubai'deki Türk şirketlerinin sayısı yüzde 17 arttı

Dubai Serbest Ticaret Bölgesi'nde Türk şirketlerinin sayısında 2023 yılında 'lik bir artış gözlendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
Dubai'deki Türk şirketlerinin sayısı yüzde 17 arttı

Son yılların en çok doğrudan yabancı yatırım çeken bölgelerinden Dubai, Türk iş insanlarının radarında. Güncel verilere göre, Dubai Serbest Ticaret Bölgesi'nde faaliyet gösteren Türk şirketlerinin sayısı, 2023 yılında arttı.

Uluslararası genişleme stratejilerini hızlandıran ve farklı pazarlara erişmek isteyen Türk iş insanlarının ilgisi, son yıllarda Dubai'ye yoğunlaştı. Dubai'nin yatırım dostu ortamı, düşük kurumlar vergisi oranı ve anlaşılabilir yerel yasal düzenlemeleri, Türk şirketlerin dikkatini çekti. Dubai Muhtelif Emtia Merkezi (DMCC) verilerine göre, Dubai Serbest Ticaret Bölgesi'nde Türk şirketlerinin sayısı, 2023 yılında artarak yükseldi.

Dubai'ye olan ilginin arkasındaki sebeplerden biri de vergi avantajları ve prosedürlerin esnekliği. Ortac International Accounting Kurucu Ortağı Murat Ortaç, Dubai'nin Avrupa Birliği ülkelerine kıyasla daha avantajlı bir vergi rejimi sunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye ve Dubai arasındaki ticaret hacminin önümüzdeki 5 yıl içinde 40 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Dubai Serbest Ticaret Bölgesi, farklı sektörlerden şirketlerin Körfez pazarına ulaşması için bir merkez konumunda. 2023 yılında bölgede 2.700'e yakın yeni şirket kurulurken, Türk yatırımcılar ve iş insanları tarafından kurulan şirketlerin sayısı 570'i aştı. Murat Ortaç, Dubai'nin yaşam ve iş ortamının cazibesine dikkat çekerek, şirket kuruluş işlemlerinin 7 iş günü içinde tamamlandığını belirtti. Dubai'de faaliyet gösteren Ortac International Accounting, şirket kuruluş sürecini hızlandırarak, yatırımcılara 2 yıllık yatırımcı vizesi imkanı sunuyor.

2024'TE İŞ LOKASYONLARI ARASINDA DUBAİ ÖNE ÇIKIYOR

İş dünyasında şirketleşme planları yapanlar için vergi rejiminin önemli olduğunu vurgulayan Murat Ortaç, Dubai'nin Birleşik Arap Emirlikleri içinde %9'luk kurumlar vergisi oranıyla öne çıktığını ifade etti. Ortaç, "Dubai'nin 23 Şubat 2024 tarihinde Gri listeden çıkmasıyla, bu yılın en popüler ve iş yapmaya en elverişli ülkesi haline geldiğini" belirtti.

Dubai'de bir muhasebe şirketiyle çalışma zorunluluğunun getirildiğini belirten Ortaç, yurt dışı genişleme sürecinde uzman ekiplerle çalışmanın önemine dikkat çekti. Ortac International Accounting Kurucu Ortağı olarak, şirket kuruluşu, vergi danışmanlığı ve muhasebe konularında uzmanlaştıklarını ve Dubai'de kendi ofislerini açtıklarını söyledi. Ortaç, "Her ülkede kendi lisanslarımız ve deneyimli kadromuzla hizmet vererek bir ilki başarıyoruz" dedi.

1996'dan bu yana faaliyet gösteren bir danışmanlık ortağı olarak, yerel aktörlerle işbirliği yaparak bürokratik yükleri en aza indirdiklerini belirten Ortaç, Dubai'de şirket kurmak isteyen iş insanlarına uzman bir iş ortağıyla çalışmayı önerdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.