TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emeklilerin beklediği müjde geldi: Promosyonlar hesaplara yatıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu bankalarının promosyon güncelleme başvurularını pazartesi almaya başlayacaklarını duyurdu. 28 Mart itibarıyla emeklilerin promosyonları hesaplarına yatırılacak. Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
Emeklilerin beklediği müjde geldi: Promosyonlar hesaplara yatıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu bankalarının pazartesi günü itibarıyla emeklilerin promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacaklarını duyurdu. Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da desteklediği promosyon artışıyla ilgili olarak, emeklilerin aylık miktarına göre 8 bin ile 12 bin lira arasında promosyon alacağını belirtti. Emeklilerin merakla beklediği bu gelişmeyle birlikte, 28 Mart itibarıyla promosyonların hesaplara yatırılması planlanıyor. Diğer bankalarla da promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun emekli aylıkları için bankalar aracılığıyla ödemelerini hatırlatan Işıkhan, "2017'de başlattığımız banka promosyonları, emeklilerimizin belirli bir süre içinde ek gelir elde etmelerine yardımcı oldu" dedi.

Bakan Işıkhan, 2024'ün "Emekliler Yılı" ilan edildiğini vurgulayarak şunları ekledi: "Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yürüttüğü çalışmalarla ilgili, kamu bankalarında emekli aylığı promosyon ödemelerini yaklaşık olarak 2 katına çıkararak, aylık miktarına göre 8 bin ile 12 bin lira arasında artırdık. Cumhurbaşkanımız bu müjdeyi Kamuoyuyla ve emeklilerimizle Kayseri mitinginde paylaşmıştı. Kamu bankaları pazartesi gününden itibaren promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacaklar. 28 Mart'ta ise süreci tamamlayarak, emeklilerimizin promosyonlarını hesaplarına yatırmış olacağız. Diğer bankalarla da promosyon ödemelerinde artış sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelişmeleri takip ediyor ve sonuçlandığında emeklilerimizle paylaşacağız."

Fotoğraf: AA

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.