TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Limak Doğu Anadolu Çimento Borsa İstanbul'da İşlem Görmeye Başladı

Limak Doğu Anadolu Çimento, başarılı bir halka arzın ardından Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Şirket, büyüme ve yatırımlarını finanse etmek için sermaye piyasalarına adım attı, yatırımcılara yeni fırsatlar sunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
Limak Doğu Anadolu Çimento Borsa İstanbul'da İşlem Görmeye Başladı

Limak Doğu Anadolu Çimento, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Gong töreni düzenlendi ve Halk Yatırım liderliğinde gerçekleşen halka arz, 4,4 kat talep alarak 2 milyar 526 milyon TL büyüklüğe ulaştı. Limak Doğu Anadolu Çimento'nun hisseleri, Borsa'da 'LMKDC' koduyla Yıldız Pazar'da işlem görüyor.

Limak Şirketler Grubu'nun yöneticileri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşen gong töreninde konuşan Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Limak Doğu Anadolu Çimento'nun çimento sektöründeki tecrübesi ve modern üretim fabrikalarıyla büyümesini sürdürdüğünü belirtti. Ergun, şirketin halka arzından elde edilen gelirle büyüme ve yatırımlarını finanse edeceğini vurguladı.

Limak Şirketler Grubu Onursal Başkanı Nihat Özdemir ise törende yaptığı konuşmada, Limak'ın kurumsallaşma yolunda önemli bir adım attığını ve halka arzın şirketin gelecek nesillere taşınması açısından önemli olduğunu ifade etti. Özdemir, şirkete gelen talebin hedeflerini aştığını ve bu ilginin şirkete duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu belirtti. Ayrıca, yenilenebilir enerji alanında planladıkları yatırımlarla ilgili de bilgi vererek, 2024 yılında yenilenebilir enerjiyle ilgili bir halka arz planları olduğunu söyledi.

Limak Doğu Anadolu Çimento'nun Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamasıyla, şirketin ve ülkenin ekonomisine katkı sağlaması ve yatırımcılara yeni fırsatlar sunması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.