TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MÜSİAD Adana'dan Kimya Vadisi ziyareti

MÜSİAD Adana Başkanı Ömer Tekdemir ve ekibi, Kimya Vadisi'ni ziyaret ederek, Türk kimya sektörünün gelişimine katkı sağlamak için işbirliği projeleri üzerinde görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 11:39
Kaynak: SERHAT AKARSU
MÜSİAD Adana'dan Kimya Vadisi ziyareti

SERHAT AKARSU

ADANA (İLKHABER) - MÜSİAD Adana Başkanı Ömer Tekdemir ve yönetimi, Kimya Vadisi'ni ziyaret ederek Kimya Vadisi'nin Proje Koordinatörü Prof. Dr. Selahattin Serin ve Teknokent Genel Müdürü Dr. Bekir Aslaner ile işbirliği projeleri hakkında görüştü.

Kimya Vadisi'nin Türkiye için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan MÜSİAD Adana Başkanı Ömer Tekdemir, dünya ticaretinin önemli bir kısmının kimyasal ürünlerden oluştuğuna dikkat çekti. Ancak Türkiye'de kimyasal madde üretim ve ticaretinin payının sadece yüzde 1 olduğunu belirtti. Bu bağlamda Kimya Vadisi'nin ülke ihracatı ve istihdamı için büyük bir fırsat sunduğunu söyledi. Ayrıca, Kimya Vadisi'nin Türk sanayicilerine, yüksek katma değere sahip kimyasal ürünleri üretme konusunda bilgi ve altyapı sağlayacağını ifade etti. Ömer Tekdemir, MÜSİAD olarak bu tür önemli projeleri desteklemekten mutluluk duyduklarını belirtti.

kimya vadisi-müsiad adana  2

Kimya Vadisi Proje Koordinatörü Prof. Dr. Selahattin Serin ise Kimya Vadisi'nin Türkiye'de üretilmeyen kimyasalların üretimine yönelik bir know-how transferi yapmayı amaçladığını açıkladı. Kimya Vadisi'nin, Çukurova Teknokent bünyesinde çeşitli sektörlerden 117 firmanın faaliyet gösterdiği bir merkez olduğunu ve farklı sektörlerde inovasyona dayalı teknolojilere odaklandığını belirtti.

Kimya Vadisi'nin 2021 yılında Çukurova Teknokent içerisinde kurulduğunu ve yüksek teknolojiye sahip cihazlar ve pilot üretim ekipmanlarıyla donatıldığını ifade eden Prof. Dr. Selahattin Serin, bu merkezin Türkiye'deki araştırma geliştirme tesislerinden biri olduğunu belirtti. Kimya Vadisi'nin, akademik birikimi güçlü bilim insanları ve genç profesyonellerin iş birliğiyle çalışan bir araştırma geliştirme merkezi olduğunu vurguladı. Merkezin, teknik alt yapısı ve ekipmanları sayesinde iş birliği yaptığı kurumların ihtiyaç duyduğu analizleri gerçekleştirebildiğini, analiz sonuçlarını AR-GE faaliyetleriyle geliştirip bilgi transferini sağlayabildiğini ve teknik eğitim süreçlerini sunma kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Kaynak: SERHAT AKARSU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.