TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Reddit'den, Wall Street'e hızlı bir giriş: İlk işlem gününde yüzde 48 artışla tamamlandı

Sosyal medya devi Reddit, New York borsasında ilk işlem gününü yüzde 48 artışla tamamlayarak dikkatleri üzerine çekti.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
Reddit'den, Wall Street'e hızlı bir giriş: İlk işlem gününde yüzde 48 artışla tamamlandı

Sosyal medya platformu Reddit, New York borsasındaki ilk işlem gününde etkileyici bir performans sergileyerek yüzde 48'lik bir artışla yatırımcıları cezbetti. Şirket, içeriğini yapay zeka (AI) programları için eğitim alanı olarak konumlandırmasıyla dikkat çekti.

Reddit'in hisseleri, yılın dördüncü en büyük ABD halka arzında 34 dolar fiyata satışa sunulmuştu. Ancak ilk işlem gününde yüzde 48'lik bir yükselişle kapandı. Kapanış fiyatı 50,44 dolar olan Reddit'in piyasa değeri 8 milyar dolara ulaşarak dikkat çekti.

YAPAY ZEKA ODAKLI BÜYÜME PLANI

Şirket, yapay zekânın büyümesinden kâr elde etme planını öne çıkardı. Bu strateji, yatırımcıların ilgisini çekti ve Reddit'in hızlı bir giriş yapmasını sağladı. Şirketin tamamen seyreltilmiş değeri, hisse senedi opsiyonları ve kısıtlı hisse birimleri de dahil olmak üzere, 9,5 milyar dolara yaklaşıyor.

YATIRIMCILARIN GÖRÜŞLERİ

Reddit'in yatırımcısı olmayan girişim şirketi CRV'nin genel ortaklarından Saar Gur, Reddit'in ilk işlem gününde sergilediği performansla ilgili olarak, "Bugün gördüğümüz şey, Reddit'in uzun bir halka arz kuraklığının ardından ilk hamleyi yapan şirket olmanın avantajlarını elde etmesidir. Bir şirket ne kadar sağlam olursa olsun, ilk çıkan şirket olmanın bir değeri var çünkü bir bütün olarak piyasa hakkında çok fazla dikkat çekecek ve konuşulacaksınız" dedi.

Reddit'in bu başarısı, şirketin gelecekteki büyüme potansiyeli ve yapay zeka odaklı stratejisinin yatırımcılar tarafından olumlu karşılandığını gösteriyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.