TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Deprem bölgesindeki şirketlere yönelik e-Ticaret kampanyası başlatıldı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, deprem bölgesindeki esnafı desteklemek ve ticareti canlandırmak için e-Birliktelik Kampanyası'nı duyurdu. Komisyon avantajları, teknik destek ve eğitim gibi desteklerle bölgedeki şirketlerin e-ticarete geçişi teşvik edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Deprem bölgesindeki şirketlere yönelik e-Ticaret kampanyası başlatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından etkilenen 11 ili içine alan bölgedeki ticaretin canlandırılması için Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından önemli bir adım atıldı. Bolat, deprem bölgesindeki esnafa destek vermek amacıyla "e-Birliktelik Kampanyası"nın başlatıldığını duyurdu.

Bakan Bolat, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde ticareti canlandırmak amacıyla Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile birlikte hazırlanan "Deprem Bölgesi E-Birliktelik" kampanyasının lansmanına katıldı. Burada konuşan Bolat, Ticaret Bakanlığınca yapılan çalışmaların yanı sıra toplamda 75 işletmenin katılımıyla ‘E-ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği (E-Seferberlik) başlatıldığını belirterek, “Yardımlaşma seferberliği çerçevesinde deprem bölgesine yardım amacıyla toplamda 397 milyon 76 bin 249 Türk Lirası değerinde 4 milyon 716 bin 579 adet ürünün e-ticaret platformları aracılığıyla satışı sağlanmıştır” diye konuştu.

“Depremden etkilenen 11 ile destek olmak amacıyla E-Birliktelik kampanyasını başlatıyoruz”

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ile destek olmak amacıyla “Elektronik Ticaretle Birlikte Çok Daha İyiye (E-Birliktelik)” kampanyasını başlattıklarını dile getiren Bolat, sözlerine şöyle devam etti:

“Deprem bölgesinde yer alan ancak daha önce e-ticaret faaliyetinde bulunmayan esnaf ve tacirlerimize kampanyaya katılım sağlayan e-ticaret şirketleri; 1 ila 3 ay komisyonsuz ya da düşük komisyonlu satış desteği verilmesi, e-ticarete ilişkin altyapı, reklam, pazarlama ve platformda görünürlük desteği verilmesi, bölgeye ait coğrafi işaretli ürünlerin ihracatını kolaylaştırıcı çalışmalar yapılması, hem esnaf ve tacirlere hem de esnaf ya da tacir olmayan dezavantajlı gruplara (ev hanımları ve engelli bireyler gibi) e-ticaret eğitim desteği verilmesi gibi destekler sağlayarak, deprem bölgesinde ticaretin canlandırılmasına katkı vereceklerdir.”

Bolat, hazırlanan E-Birliktelik kampanyası ile deprem bölgesinde sürdürülebilir bir e-ticaret ekosistemi inşası, milli zenginliklerin uluslararası arenaya tanıtılması ve henüz e-ticaret ile tanışmayan esnaf ve KOBİ’lerin ürünlerini yepyeni pazarlara tanıtabilmesini hedeflediklerini kaydetti.

Bolat'ın açıklamalarına göre, bu kampanya kapsamında e-ticaret faaliyetlerine katılmamış olan şirketlere özel destekler sunulacak. İşte kampanyanın detayları:

Satış Desteği: Destek kampanyası kapsamında, 1 ila 3 ay boyunca komisyonsuz veya düşük komisyonlu satış imkanı sağlanacak.

Teknik Destek ve Görünürlük: E-ticaret alt yapısına ilişkin teknik destek ve reklam pazarlama faaliyetlerinde görünürlük desteği sunulacak.

İhracat Kolaylaştırma: Bölgeye ait coğrafi işaretli ürünlerin ihracatı için çalışmalar yapılacak.

Eğitim Desteği: Esnaf ve tacirlere ek olarak, dezavantajlı gruplara da e-ticaret eğitimi sağlanacak. Bu gruplar arasında ev hanımları ve engelli bireyler de bulunuyor.

Bununla birlikte, kampanya çerçevesinde Kızılay ve AFAD gibi kuruluşların yardım ve destek kartlarının satışa sunulması da sağlanacak. Bu kartlar aracılığıyla vatandaşlar istedikleri miktarda depremzedelere bağış yapabilecekler.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bu adımların deprem bölgesindeki ticaretin canlandırılmasına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.