TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'de konut fiyatları artış eğilimini sürdürdü

TCMB'nin açıklamasına göre, 2024 yılı Şubat ayında konut fiyatları endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında arttı. Ancak, reel olarak değerlendirildiğinde artış daha düşük bir seviyede kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 14:16
Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU
Türkiye'de konut fiyatları artış eğilimini sürdürdü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rapora göre, 2024 yılı Şubat ayında konut fiyatları endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artarak 1216,0 seviyesine yükseldi. Ancak, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 58,3 oranında artan endeks, reel olarak yüzde 5,1 oranında azalış gösterdi.

BÜYÜK ŞEHİRLERDE KONUT FİYATLARI ARTIYOR, REEL ALIM GÜCÜ ERİYOR

İstanbul, Ankara ve İzmir'in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler incelendiğinde, 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre sırasıyla yüzde 1,5, 2,0 ve 1,6 oranlarında artış gözlendi. Aynı dönemde, endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre İstanbul'da yüzde 45,6, Ankara'da yüzde 72,9 ve İzmir'de yüzde 57,4 oranlarında artış kaydetti.

Konut fiyatlarındaki artış eğilimi, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde belirgin bir şekilde devam etmekte. Ancak, reel olarak değerlendirildiğinde, bu artışın daha sınırlı olduğu görülüyor, bu da fiyat artışlarının enflasyonun etkisiyle düzeltilmiş olduğunu gösteriyor.

Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.