TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye ve Kırgızistan Ulaştırma Bakanları Ankara'da buluştu

Türkiye ve Kırgızistan Ulaştırma Bakanları, Ankara'da gerçekleşen görüşmede Türkiye-Kırgızistan Karma Ekonomik Komisyon 11. Toplantısı'nı değerlendirdi. Kara yolu taşımacılığındaki atılacak adımların iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceği vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye ve Kırgızistan Ulaştırma Bakanları Ankara'da buluştu

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu ile Kırgızistan Ulaştırma ve İletişim Bakanı Tilek Tekebaev ve beraberindeki heyet, Ankara'da bir araya geldi. Türkiye-Kırgızistan Karma Ekonomik Komisyon 11. Toplantısı'nın ardından gerçekleşen görüşmede Bakan Uraloğlu, misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uraloğlu, Türkiye ve Kırgızistan'ın zorlu bir coğrafyada bulunduğunu belirterek, "İnsanlar zor coğrafyada yaşadıklarında bulundukları şartlara uyum sağlamak için daha çok gayret ediyorlar. Türk Devletleri Teşkilatı'nın aldığı rol bizler için de çok kıymetli. İlk defa bir masa etrafında toplanıyoruz. 'Türkiye Yüzyılı' diyoruz, Türk devletleri teşkilatları 'Türk Yüzyılı' diyor. Bu bizim için gerçekten çok kıymetli." dedi.

Türkiye ve Kırgızistan Ulaştırma Bakanları Ankara'da buluştu 2

ORTA KORİDOR'UN GÜÇLENMESİ BEKLENİYOR

Bakan Uraloğlu, kara yolu taşımacılığı noktasında atılacak yeni adımların iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde önemli katkıları olacağının altını çizdi. Kara Ulaştırması Karma Komisyonu Toplantısı'nın sonuncusunun 2021 yılında gerçekleştiğini hatırlatan Uraloğlu, "Bu kararla birlikte, tedarik zincirindeki değişimler ve karayolu taşımacılığına artan talep dikkate alındığında ülkelerimiz arasındaki ticaretin yanı sıra doğu ile batı arasındaki ticaret gelişecek, Orta Koridor daha da güçlenecektir." ifadesini kullandı.

Türkiye ve Kırgızistan Ulaştırma Bakanları Ankara'da buluştu 3

DEMİR YOLU TAŞIMACILIĞINA ÖNEM VERİLİYOR

Uraloğlu, Türkiye'nin demir yolu taşımacılığına da önem verdiğini ve bu alanda büyük ölçekli yatırımlar yaptığını vurgulayarak, "2017 yılında işletmeye açtığımız Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı ile Orta Koridor üzerinde kesintisiz demir yolu altyapısını oluşturduk. Demiryolu taşımacılığı ile ilgili projeleri de destekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kırgızistan Ulaştırma ve İletişim Bakanı Tilek Tekebaev, görüşmelerin verimli geçtiğini belirterek, "Ticari ilişkilerimiz hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti ve Kırgız Cumhuriyeti arasında taşımacılık alanında iş birliği artırılacaktır." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.