SON DAKİKA
Hava Durumu

Adana’da 41 öğrenci, 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi anısına kentlerini resmetti

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Adana Şubesi, geleneksel “Çocuk Gözünden Kent Resim Yarışması”nı bu yıl güvenli kentlere dikkat çekmek amacıyla, İstanbul Kadıköy’de uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi anısına düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2025 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2025 11:59
Kaynak: BÜLTEN
Adana’da 41 öğrenci, 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi anısına kentlerini resmetti

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Adana Şubesi, anlamlı bir etkinliğe imza attı. Oda Başkanı Canan Aksu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, geleneksel olarak düzenledikleri “Çocuk Gözünden Kent Resim Yarışması”nı bu yıl güvenli kentlere dikkat çekmek amacıyla, İstanbul Kadıköy’de uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi anısına gerçekleştirmeye karar verdiler. Büyük Usta Mimar Sinan’ın 437. ölüm yıldönümü anma programı çerçevesinde düzenlenen “Çocuk Gözünden Kent” konulu resim yarışması, Adana’nın farklı okullarından 1. sınıftan 8. sınıfa kadar 41 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Öğrencilerin el emeği ve göz nuru eserlerinin sergilendiği yarışmanın ödül töreni, Mimarlar Odası Adana Şubesi’nin konferans salonunda düzenlendi.

"Çocuklar için güvenli kent, sadece fiziksel güvenlik değil, aynı zamanda sosyal alanlar da olmalı"

Ödül törenine aileleriyle birlikte katılan ödüllü öğrencilerin hüznüyle karışık mutlulukları gözlerinden okunurken Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Canan Aksu, “Çocuklar için güvenli kent deyince akla sadece çocukların özgürce oynayabileceği, keşfedebileceği ve sosyalleşebileceği bir çevre değil, aynı zamanda fiziksel güvenlikli kent de gelmelidir. Çocuklar çok güzel eserler üretti. Öğrencilerimizi aileleriyle birlikte odamızda ağırlamaktan onur duyuyoruz. Herkese katılımı için teşekkür ediyoruz. Çocukların şiddete, tacize, cinayete kurban edilmemesi , sağlıklı ve güvenli kentlerde yaşamaları için bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Hiçbir suçu günahı olmamasına rağmen hayattan koparılan 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin ölümü tüm Türkiye’de olduğu gibi bizlerde de derin izler bıraktı. Umarım bu son olur, umarım çocuklar Türkiye’de tehlikeden uzak, kentlerimizde korkusuzca yaşayabilirler” şeklinde konuştu.

Resimleriyle düşündüren, umut veren 41 öğrenci ödüllerini aldı

Resimleriyle düşündüren, umut veren 41 öğrenci, ödüllerini Başkan Canan Aksu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Jüri Üyesi, Resam Hakan Çapkan’ın elinden aldı. Birbirinden güzel ve özel çocukların da gezdiği sergi Mimarlar Odası Adana Şubesi Konferans Salonu’nda uzun süre izlenime açık kalacak.

Ne olmuştu?

Mattia Ahmet Minguzzi cinayeti, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde 14 yaşındaki bir çocuğa yönelik ölümcül saldırı olayıdır. 24 Ocak 2025 tarihinde gerçekleşen olay, uluslararası basında yer bulmuş ve Türkiye'de gençlik şiddeti üzerine yoğun bir kamuoyu tartışmasını başlatmıştır.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.