TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Araç sahiplerine muayene ücreti şoku! TÜVTÜRK zamlı fiyat listesini duyurdu

TÜVTÜRK2 araç muayene ücretlerini duyurdu! İşte yeni randevu sistemi ve 2024 yılı muayene ücretleri...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
Araç sahiplerine muayene ücreti şoku! TÜVTÜRK zamlı fiyat listesini duyurdu

TÜVTÜRK, araç sahipleri için önemli yeniliklerle dolu bir döneme adım atıyor. Yapılan duyuruya göre, 2024 yılında araç muayene ücretlerinde ve hizmetlerinde önemli değişiklikler gerçekleşecek.

En dikkat çeken güncelleme, mobil istasyonların sayısının artırılmasıyla ilgili. Artık Türkiye’nin 77 şehrinde faaliyet gösteren mobil istasyonlar, araç sahiplerine daha fazla erişim imkanı sunacak. Bu adım, araç sahiplerinin muayene işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde tamamlamalarına olanak sağlayacak.

tüvtürk

TÜVTÜK MUAYENE ÜCRETLERİ (GÜNCEL)

Ayrıca, muayene ücretlerinde de güncellemeler yapıldı. Traktör, motosiklet, motorlu bisiklet gibi araçlar için belirlenen ücret 927,60 TL iken, otomobil, minibüs, kamyonet gibi araçlar için ise 1.821,60 TL olarak belirlendi. Otobüs, kamyon, çekici gibi ağır vasıtalar için ise muayene ücreti 2.462,40 TL olarak açıklandı. Bu ücretlere KDV dahil edilmiş durumda.

Ayrıca, muayene süresini geçiren araçlardan gecikilen her ay için %5 oranında fazla bedel alınacağı belirtiliyor. Muayene raporu sonucunda “Ağır Kusurlu” veya “Emniyetsiz” olarak belirlenen araçların muayeneleri onaylanmayacak.

Bununla birlikte, ücretsiz muayene tekrarı hakkı bir önceki ücretli muayene tarihinden itibaren 1 ay içinde geçerli olacak ve Türkiye genelinde aynı araç grubuna hizmet veren tüm istasyonlarda kullanılabilecek.

Sabit muayene istasyonlarında muayeneleri onaylanmayan araçlar, Türkiye genelinde aynı araç grubuna hizmet veren tüm istasyonlarda bir ay içerisinde ücretsiz olarak muayene tekrarını yaptırabilecekler. Ancak, muayene tekrarı yapılmamış veya bir aylık süre içinde muayene tekrarına gelinmemiş araçlardan muayene ücreti tam olarak alınacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.