TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asrın Felaketinin 1. yılı: Niğde'de deprem şehitleri anıldı

Niğde’de 6 Şubat depreminin 1. yıl dönümünde depremde hayatını kaybeden vatandaşlar Niğde Valiliği tarafından düzenlenen programla anılırken, düzenlenen etkinliklerle farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 16:50
Kaynak: İHA
Asrın Felaketinin 1. yılı: Niğde'de deprem şehitleri anıldı

Niğde AFAD tarafından Şadırvan Park’ta açılan sergide 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerin ardından çekilen 35 fotoğraf karesi yer alıyor. Fotoğraf sergisini gezen Niğde Valisi Cahit Çelik, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dilerken AFAD Gönüllüsü Projesi'ne Niğde halkından da katkı beklediğini söyledi.

Vali Çelik, "Ülkemiz deprem bölgesi ve ülke olarak depreme hazır olmamız gerekiyor. Afetlerle ilgili öncelikle risk azaltmak konusunda kendi üzerimize düşen görevleri yapmamız gerekiyor. Depreme hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bunun en temel faktörlerinden bir tanesi de personelinizi eğitmek, aynı zamanda bir sivil ordu da oluşturmak. Bu kapsamda da buradaki hem kurumlarımızdan hem de sivil vatandaşlarımızdan AFAD Gönüllüsü Projesi'ne katkı bekliyoruz. Rabbim ülkemize, devletimize bir daha böyle bir afet yaşatmasın" diye konuştu.

niğde fotoğraf sergisi

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise, "Gerçekten çok büyük bir acı yaşadık sonrasında da dayanışmaya döndü. Bir kez daha ben bu vesileyle de bütün başta Niğdeli hemşehrilerimiz olmak üzere bütün Türk milletine teşekkür ediyoruz. Gerçekten dünyaya da örnek bir dayanışma sergiledik aslında. Bizler Adıyaman'daydık. Belediyedeki çalışma arkadaşlarımıza gitmiştik ama hemen bir sonraki gün Niğde'deki gönüllüler yanımıza geldiler, destek oldular. Neredeyse bir şehri yeniden inşa ettik hep birlikte. El ele verdik ve sonrasında da büyük bir kardeşliğe de yol açtı. Bugün Niğde ve Adıyaman artık kardeş şehir oldu. O kardeşliğimiz inşallah sonsuza kadar devam edecek. Belediye olarak bu felaketler başımıza gelirse bunun önlemini almak adına da üstümüze büyük görevler düşüyor. Bu konuda Niğde Belediyesi olarak büyük bir çabayla çabayla tedbirlerimizi alıyoruz" dedi.

Fotoğraf sergisini ziyaret edenlere AFAD tarafından kurulan stantta AFAD Gönüllüsü Projesi hakkında bilgilendirmeler yapılıyor.

Şadırvan Park

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.