SON DAKİKA
Hava Durumu

Balcalı'ya 100 yataklı ikinci “Şevkat Evi”

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi bahçesinde kalan hasta yakınlarının durumuna ilişkin bir süredir devam eden çalışmalar son aşamaya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2013 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2013 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.ilkhaber-gazetesi.com
Balcalı'ya 100 yataklı  ikinci “Şevkat Evi”

ADANA(İLKHABER) - Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi bahçesinde kalan hasta yakınlarının durumuna ilişkin bir süredir devam eden çalışmalar son aşamaya geldi. Özellikle şehir dışından gelen hasta yakınlarının kalabildiği 70 yatak kapasiteli mevcut “şefkat evi”  dışında yine hasta yakınlarının kalacağı 100 yataklı bir otel yapımına yakında başlanıyor. Ayrıca Teknokent civarında da 4 yıldızlı bir otel yapına ilişkin çalışmalar da devam ediyor.

 

Bölgenin en büyük Hastanesi olma özelliğini koruyan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nin bahçesi geçmiş yıllardan bu yana çeşitli bölge illerinden gelen hasta yakınlarının konaklama alanı haline gelmişti. Son yapılan çalışmalarla birlikte hastane bahçesinde kalan hasta yakını sayısında bir azalma oldu ise de yinede mevcut sıkıntı sürmekteydi. Üniversite ve Hastane Yönetimi ise bu sıkıntıyı çözmek adına önemli bir adım attı ve halen varlığını sürdüren “şefkat evi” etrafına hasta yakınlarının kalabileceği 100 yataklı bir otel daha yapma kararı aldı.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova artık kronik hale gelen hasta yakınlarının hastane bahçesinde kalma sorununa yönelik önemli çalışmalara imza atma aşamasında olduklarının altını çizdi. Taşova hastane bahçesinde kalan hasta yakınlarıyla sürekli görüştüklerini, hasta yakınlarının hastalarına yakın olma, onları yanlarında hissetme gibi önceliklerinin olduğunu tespit ettiklerini ifade etti.

 

MEVCUT ŞEFKAT EVİ YENİDEN DÜZENLENDİ

 

Göreve geldiklerinden bu yana geçen sürede bu soruna ilişkin hasta yakınlarının kalabildiği 40 yatak kapasiteli bir “şefkat evi” bulunduğunun altını çizen Taşova, yapılan çalışmalarla kapasitenin 70 yatağa çıkarıldığını dile getirdi. Taşova sözlerine şöyle devam etti “Son bir yıl içerisinde hayırseverler sayesinde şefkat evinde önemli düzenlemeler yapıldı. 22 adet baza takımı, 44 adet battaniye 14 adet soyunma dolabı, 11 adet çekyat 2 adet çift kapılı buzdolabı ve 1 adet 102 ekran televizyon hayırseverlerin katkılarıyla şefkat evine kazandırıldı. Bugüne kadar 9876 kişiye hizmet verdik. Yemek ihtiyaçları çeşitli Belediyeler tarafından karşılanıyor. Şefkat evini neredeyse hayırseverlerin katkılarıyla baştan aşağıya yeniledik”

 

 

100 YATAKLI BİR OTEL DAHA YAPILACAK

 

Tüm bu çalışmalara karşın “şefkat evi”nin kapasitesinin üstünde hizmet verdiğini belirten Başhekim Taşova, bu sorunu çözmek ve hasta yakınlarının hastane bahçesinde kalmamasını sağlamak adına yine aynı bölgede 100 yataklı bir otel yapına başlanacağını belirtti. Taşova otel yapımının ardından hastane bahçesinde kalan hasta yakınlarını gerek “şefkat evi” gerekse bu otele yerleştirmek adına çeşitli yönlendirmelerin yapılacağını da sözlerine ekledi 

 

Bu arada hasta yakınlarına yönelik bu çalışmanın yanı sıra teknokent civarında bir başka 4 yıldızlı otelin yapımı da ilerleyen zamanda gerçekleştirilecek

 

BALCALI HASTANESİ BASIN BÜLTENİ

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.