Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı konut fiyatları depremzedeleri memnun etti

Kahramanmaraş’taki depremzedeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem konutlarına yönelik açıkladığı 2 yıl sonraki faizsiz taksit ve peşin ödemede yüzde 74 indirim uygulamasını memnuniyetle karşıladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2026 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2026 16:55
Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı konut fiyatları depremzedeleri memnun etti

Deprem bölgesinde hak sahiplerine yönelik konut ödeme modeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından da bilgilendirme yapıldı. Paylaşılan bilgilere göre, afet konutlarının toplam bedelinin yüzde 65’i devlet tarafından karşılandığı, kalan kısmı için ise faizsiz ödeme kolaylığı getirildi. Açıklamaya göre hak sahipleri konutlarını 2 yıl ödemesiz ve 18 yıl faizsiz taksit seçeneğiyle alabilecek. Örnek olarak 3+1 bir afet konutunun taksitli satış fiyatı 1 milyon 890 bin TL olarak belirlenirken, aylık sabit taksit tutarı ise 8 bin 750 TL oldu. Peşin ödeme tercih eden vatandaşlara ise yüzde 74 oranında indirim uygulanacak. Buna göre bir afet konutunun peşin satış bedeli 484 bin TL olarak açıklandı. Peşin ödemede, evin satış fiyatının yaklaşık 4'te 1'i kadar ödeme yapılması yeterli olacak.

DEPREMZEDELER MEMNUN KALDI

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta vatandaşlar, ödeme kolaylığından memnun kaldı. Binlerce konutun teslim edildiği ve yaşamın başladığı evlerde depremzedeler, hem faizsiz kiradan ucuz taksitli ödeme seçeneğinden hem de peşinde yüzde 74'lük indirimden dolayı teşekkür etti.
Anka deprem konutlarında yaşayanlardan Neriman Kıraç, "Ben depremi yaşamadım. Depremden 3-4 ay önce tayinimiz çıkmıştı. Şu an tekrar tayinimiz çıktı ve evimize geldik oturduk. Daha modern bir yapı olmuş. İki yıl sonra ödenecek olması çok güzel kimse mağdur olmamış olacak" dedi.

Depremde enkaz altından çıkan vatandaşlardan Ziya Gönen, "Konutlar güzel. Ebrar Sitesi'ndeki evimiz aynı yerine yapıldı. Ben de burada enkaz altından çıktım. Ben yüzde 74-75'lik indirim söz konusu olursa da kalan tutarın tamamını yatırırım"

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.