TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deprem Bölgesine Sağlanan Desteklerde 1 Milyar Lira Aşıldı: Detaylar Açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara sağlanan destekleri açıkladı. Buna göre, 10 ilde etkisini gösteren 6 Şubat Depremleri sonrasında kısa çalışma ödeneği kapsamında yaklaşık 110 bin vatandaşa toplamda 1 milyar lira ödeme yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
Deprem Bölgesine Sağlanan Desteklerde 1 Milyar Lira Aşıldı: Detaylar Açıklandı

Depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak ve deprem yaşanan illeri kalkındırmak amacıyla çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtilen açıklamada, kısa çalışma ödeneği ile 110 bin vatandaşa 1 milyar lira ödeme yapıldığı vurgulandı. Gerekli prim şartlarını taşımadığı için işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan vatandaşlar içinse nakdi ücret desteği uygulamasının hayata geçirildiği ifade edildi. Bu kapsamda, 81 bin vatandaşa yaklaşık 695 milyon lira ödeme yapıldığı aktarıldı.

Açıklamada, deprem bölgesinde Toplum Yararına Programlar (TYP) uygulanmasının başlatıldığı ve toplamda 57 bin 57 kişilik programa 7 milyar ödenek tahsis edildiği belirtildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile deprem bölgesindeki kamu görevlilerine 6 ay süreyle aylık 3 bin 31 lira ödeme yapıldığı açıklandı. Bu ödemenin 2 bin 59 lira tazminat ve 972 lira fazla çalışma ücretinden oluştuğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, deprem bölgesi için mücbir sebep halinin 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatılmasıyla işverenlerin, sigortalıların ve işverenlerin çeşitli yükümlülüklerini yerine getirildiği, bazı yükümlülüklerin ertelendiği ve yapılandırma başvurularının düzenlendiği bilgisi paylaşıldı.

Toplum Yararına Programlar (TYP)

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.