TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremzedelerin yargıya erişimi, mobil araçla kolaylaşıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay'daki depremzedelerin yargıya erişimi, mobil araçla kolaylaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 12:16
Kaynak: İHA
Depremzedelerin yargıya erişimi, mobil araçla kolaylaşıyor

(Haber Merkezi) - Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Hatay'da yakınlarını kaybeden depremzedelere, adli işlemlerde kolaylık sağlanması için cumhuriyet savcısı ve beraberindeki personel tarafından mobil araçla hizmet veriliyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma yol açtığı kentte, yakınları ölen mağdurların yargıya erişimini kolaylaştırma amacıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca mobil araç uygulaması başlatıldı.

Çeşitli nedenlerle adliyeye gidemeyen vatandaşlar için konteyner kentlere gidilen araçta, cumhuriyet savcısı, zabıt kâtibi ve teknik elemandan oluşan ekip bulunuyor. Yargı mensupları, mağdurların taleplerini bulundukları yerde dinleyerek beyanlarını alıyor.

Konteyner kentlerde kalan vatandaşlar, mobil araç hizmetinden dolayı yetkililere teşekkür ederek, "Savcı sağ olsun ikamet ettiğimiz konteynere gelip ifademizi aldı. Allah devletimizden razı olsun, çok güzel bir uygulama. Devletimiz bu süreçte bizimle çok ilgilendi. Polise ifade verdik, sağ olsun yanımıza gelen savcıya da gerekli bilgileri aktardık" dediler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.