TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hafta sonu hava yolculuğu yapacaklara uyarı

Meteoroloji, hafta sonu 64 il için fırtına ve kuvvetli yağışı duyurusu yaparken 25 ve 26 Kasım tarihlerinde hava yolculuğu yapacak olanlar da uyarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2023 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2023 11:13
Kaynak: NİLGÜN TAZE
Hafta sonu hava yolculuğu yapacaklara uyarı

Bu hafta sonu için İstanbul başta olmak üzere 64 ilde yağış ve fırtına etkili olacak. 25- 26 Kasım 2023 Cumartesi ve Pazar günleri hava yolculuğu yapacak olanlar da uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre bugün Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'de yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Yağışların, Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında kuvvetli, Kıyı Ege'nin güneyi ile Orta ve Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güneyli yönlerden kuvvetli, Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çok kuvvetli fırtına şeklinde olacak.

Sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılan iller 

Yarın kuvvetli yağış beklenen ve "sarı" kodlu uyarı verilen iller şöyle: "Adana, Adıyaman, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Osmaniye, kuvvetli yağış ve rüzgar beklenen Aydın, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırklareli, Konya, Manisa, Tekirdağ, kuvvetli rüzgar beklenen Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Artvin, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Isparta, Mersin, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Sinop, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Yalova, Karabük ve Düzce."

Kuvvetli yağış ve rüzgar beklenen Antalya, Balıkesir, Gümüşhane, Giresun, Muğla, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon için "turuncu" kodlu uyarı yapıldı.

Hafta sonu hava ulaşımında aksama olabilir

25-26 Kasım'da İstanbul ve çevresinde etkili olması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında gecikmeler yaşanabilir.

Yurt genelinde beklenen ve İstanbul'u da etkisi altına alması beklenen hava muhalefeti nedeniyle, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan önlem açıklaması yapıldı.

Buna göre Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, 25 Kasım Cumartesi uçuşlarında yüzde 5, 26 Kasım Pazar günü saat 15:00'e kadar olan uçuşlarda ise yüzde 15 oranında iptal yapılmasına karar verildi.

Yolculara ne yapacakları tavsiyesi

Hava yoluyla seyahat edecek olan vatandaşlara şu tavsiyelerde bulunuldu:

"Uçuş gününde, uçuş yapacağınız havayolu şirketinin web sitesinden uçuş durumunu sorgulamanızı tavsiye ederiz. Havacılıkta her zaman öncelik uçuş güvenliğidir. Uçuş iptali ve rötarlarında sakin kalmanız en büyük temennimiz. Zira oradaki personel de uçuşu zamanında göndermek için fazlasıyla çaba sarf ediyor."

Kaynak: NİLGÜN TAZE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.