Mardin Savur’da bahar şenlikleri coşkusu

Mardin’in Savur İlçesi’nde ilk düzenlenen 1. Bahar Şenlikleri büyük coşkuyla kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2022 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2022 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.ilkhaber-gazetesi.com
Mardin Savur’da  bahar şenlikleri coşkusu

Adnan AVUKA

MARDİN (İLKHABER) – Mardin’in Savur İlçesi’nde ilk düzenlenen 1. Bahar Şenlikleri büyük coşkuyla kutlandı. Savur İlçe Kaymakamlığı ve Belediyesinin düzenlediği bahar şenliğine binlerce kişi katılırken, katılımcılara etli bulgur ikram edilip, mahalli müzik eşliğindeki beş dilden türkü ve şarkılar söylendi. Mardin ünlü sanatçısı Şeyhmus Alpaslan ve ekibi yerel dillerde şarkıları ile şenliğe ayrı bir renk kattı.

Mardin’in Savur İlçesinde, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığını düzenlediği 1. Bahar Şenliklerine 41 Mahalleden ve taşımalı sistemden yararlanan öğrenciler katıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tesislerinde gerçekleştirilen şenliklere katılanlar gün boyu mahalli müzik eşliğinde kalaylar çekti, gençler ve öğrenciler coştu. Şenliğe katılanlara kazanlar dolusu etli bulgur ve halka tatlı ikram edildi.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Kaya ve eşi Dilara Kaya, şenliğe katılan vatandaşlarla sohbet edip, sorunlarını dinledi. Kaymakam Muhammed Kaya, bahar şenliklerine katılanların Nevruz bayramını kutladı.

Savur İlçesi’nde bundan böyle Nevruz Bayramının 21 Marttan, 31 Marta kayacağını söyleyen Kaymakam Kaya, “Şu cennet vatanda yaşayan bütün etnik unsurlar, inançlar, mezhepler ve meşrepler olarak şu baharda açan çiçekler gibiyiz. Birlikte güzeliz, birlikte güçlüyüz” dedi. 

DOĞANIN YENİDEN DİRİLİŞİNİ KUTLUYORUZ

Kaymakam Muhammed Kaya, “Yeryüzünün ölümünün ardından yeniden dirilişini kutluyoruz. Tomurcuklanan ağaçlar, rengarenk açan çiçekler dağları, ovaları kaplayan yemyeşil örtüler, coşkuyla çağlayan nehirler; bizlere yeni ümitler, coşku ve heyecanlar veriyor. Bereketli bir kışın ardından, bizleri bahara kavuşturan Allah’a şükrediyorum” diye konuştu.

“AMACIMIZ SİZE HİZMET”

Kaymakamlık, Belediye ve kurumların, vatandaşların hayat standartlarını iyileştirmeyi amaçladığını aktaran Kaymakam Kaya, “Belediyemizin yegâne amacı sizlere daha konforlu bir hayat sunmak ve gelecek nesillere daha gelişmiş bir şehir ve müreffeh bir hayat sağlamaktır. İlçedeki kurum ve kuruluşlarımızla, kaymakamlık ve belediye her zaman milletimizin hizmetindeyiz. Hayat kalitenizi arttırmak ve ihtiyaçlarınızı karşılamak için çalışıyoruz” dedi.

İlçe genelinde, semt sahaları, yol çalışmaları, yeraltı ve yer üstü hizmetlerini sürdürdüklerini belirten Kaymakam Kaya, “Bu yıl Savur’da çok şey değişecek. Her alanda yenilikler, güzellikler yaşanacak. Şimdi çalsın davullar, kaynasın kazanlar, oynansın oyunlar, otlasın koyunlar, melesin kuzular. Ötüşsün rengarenk kuşlar, coşsun nehirler, ırmaklar, koşusun suya susayan canlar ve mutlu olsun tüm canlılar” sözlerine ekledi.

Bahar Şenliklerine, Dargeçit İlçe Kaymakamı, Ömer Özbay, AK Parti Mardin İl Başkan Vekili Vahap Alma, AK Parti Savur İlçe Başkanı Ensari Kavak, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özcan Tırpan, İlçe Tarım Müdürü Alper Saruhan, TEGV Sorumlusu Gülşen Kaya Tırpan, İlçe Yazı İşleri Müdürü Vasfi Doğruyol, 41 Mahalle Muhtarı, İlçe Jandarma ve Emniyet Mensupları, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar  katıldı.

Şenlikler davul zurna eşliğinde halk oyunları gösterisinin ardından, ünlü mahalli Sanatçı Şeyhmus Alpaslan ve saz ekibi Türkçe, Arapça, Kürtçe Ermenice ve Süryanice türkülerle şenliğe katılanları coşturdu. Mardin Büyükşehir Belediyesi Reyhani ekibi gösterisi dikkat çekti. Halk Eğitim Müdürlüğü kursiyerlerinin sergilediği ürünler ilgi gördü.

Artuklu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrenci ve öğretmenleri bahar şenliklerine renk katarken, Savur Çatom, sergiledikleri el emeği ürünlerinden kaymakam ve ziyaretçiler alış-veriş yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.