TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ticaret Bakanlığı Ramazan Ayı öncesinde 10 ilde denetim gerçekleştirdi

Ramazan ayı öncesi 10 ilde marketlerde denetim yapıldı. Ekipler, temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinin etiketlerini inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 16:17
Kaynak: AA
Ticaret Bakanlığı Ramazan Ayı öncesinde 10 ilde denetim gerçekleştirdi

Ticaret Bakanlığı, yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Bursa, Antalya, Konya, İzmir, Kocaeli ve Kayseri'deki marketlerde fahiş fiyat ve etiket denetimlerini artırdı.

Denetimlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinin fiyatları, etiket uygunluğu ve alım fiyatları incelenirken, meyve ve sebzelerin menşei ve geliş fiyat bilgisi de kontrol edildi. Denetimlerin ramazan ayı boyunca yaygın olarak sürdürüleceği belirtildi.

ticaret bakanlığı denetim

İstanbul Ticaret Müdürü İsmail Menteşe, Üsküdar'daki marketlerde gerçekleştirdikleri denetimde, temel gıda ürünlerine özellikle yoğunlaştıklarını ve fiyatlarını kontrol ettiklerini söyledi. Menteşe, İstanbul'daki yerel market zincirlerinin ramazan ayına kadar fiyatları dondurma kararı aldığını belirtti.

Ankara Ticaret Müdür Vekili Elif Tan, başkentte yapılan denetimlerde fiyat etiketlerindeki uygunluk ve temel gıda ürünlerindeki fiyat farklarını kontrol ettiklerini vurguladı. Tan, denetimlerin ramazan ayı boyunca sürdürüleceğini ifade etti.

İzmir Ticaret Müdürü Murtaza Çağrı Ergün, İzmir'de her gün farklı ilçelerde denetimlerin yapıldığını ve binlerce ürünün incelendiğini belirtti.

Antalya'da Ticaret Müdürlüğü ekipleri, sebze, meyve, bakliyat, makarna, şarküteri, sıvı yağ ve temizlik malzemesi gibi temel gıda ve ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını inceledi. İl Ticaret Müdürlüğü görevlisi Şube Müdürü Sebahat Akdoğan, denetimlerin sıklaştırıldığını ve her gün kentte 10 ekiple denetim yapıldığını ifade etti.

Kayseri Ticaret Müdür Vekili Gazi Dinçaslan, fahiş fiyat artışı ve etiket denetimlerinin aralıksız sürdüğünü belirtti. Denetimlerin ardından gerekli tutanakların tutulduğunu ifade eden Dinçaslan, marketlerde özellikle etiketlerin uygun olup olmadığını ve kasa reyon fiyat farkını kontrol ettiklerini söyledi.

Mersin Ticaret Müdürü Ferhat Sümer, kent genelindeki marketlerde denetimlerin devam ettiğini kaydetti. Sümer, denetim sonuçlarının tutanakla kayıt altına alındığını belirterek, tüketici mağduriyetiyle mücadele ettiklerini ifade etti.

Adana Ticaret Müdür Vekili Hüseyin Gödelek, uyumsuzluk durumunda her bir ürün için 2 bin 172 lira idari para cezası uygulandığını ifade etti.

Kocaeli Ticaret Müdürlüğü ekipleri de marketlerde denetim gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, denetim yapılan firma sayısının 1850'ye ulaştığını belirtti. Ulusoy, denetimlerin fahiş fiyat artışlarının önüne geçmeyi amaçladığını vurguladı.

Konya Ticaret İl Müdürü Mustafa Çağlayan, ramazan öncesi tüketicileri mağdur etmemek adına denetimlerin sıklaştırıldığını ve tüketici şikayetlerini anında değerlendirdiklerini belirtti.

Bursa Ticaret Müdürü İsmail Aslanlar da ramazan ayı öncesinde fırsatçılığı önlemek için denetimlerin artırıldığını ve idari para cezalarının uygulandığını ifade etti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.