TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerde fiyat denetimi yaptı

Ticaret Bakanlığı ekipleri, İstanbul, Samsun, Antalya, Gaziantep ve Çanakkale'de restoran ve kafelerde fiyat tarifelerinin görünürlüğünü sağlamak amacıyla denetimler gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerde fiyat denetimi yaptı

Ticaret Bakanlığı ekipleri, İstanbul, Samsun, Antalya, Gaziantep ve Çanakkale'de restoran ve kafelerde tarife ve fiyat listelerinin işletmenin önüne ve masaların üzerine görünür şekilde konulması uygulamasını denetledi. Bu denetimlerde, fiyat tarifelerinin tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir olup olmadığı incelendi.

Fiyat Etiketi Zorunluluğu

İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe, denetimler sırasında yaptığı açıklamada, Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, restoran, lokanta ve kafe gibi işletmelerde fiyat etiketlerinin asılı bulunması zorunluluğuna vurgu yaptı. Bu değişiklikle birlikte, fiyatların kapı önünde ve hizmet sunumu şekline göre masa üstlerinde veya sipariş verilen yerlerde tüketiciler tarafından rahatlıkla görülebilir ve okunabilir olması gerektiğini belirtti.

Ticaret Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmelerin fiyat tarifeleri ve listeleri incelendi. Denetimler sonucunda, fiyat etiketi uygulamasındaki eksiklikler ve diğer aykırılıklar nedeniyle idari para cezaları uygulandığı bildirildi. İstanbul'da, yıl başından bugüne kadar fiyat etiketi uygulamasındaki eksiklikler dahil olmak üzere tespit edilen aykırılıklar dolayısıyla 22-23 milyon lira civarında idari para cezası uygulandığı belirtildi.

Denetimlerin tüketicinin korunması amacıyla yapıldığı vurgulanırken, özellikle fiyat etiketi uygulamasının tüketici mağduriyetlerinin önlenmesinde kritik öneme sahip olduğu ifade edildi.

Denetimlerin vatandaşların güvenli gıdalar tüketmesi adına önemli olduğu ve daha sık yapılması gerektiği vurgulanırken, tüketicilerin fiyat konusundaki mağduriyetlerinin önüne geçilmesi için denetimlerin titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.

Ticaret Bakanlığı ekipleri, işletmelerdeki fiyat uygulamalarını denetleyerek tüketicilerin haklarını korumaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.