TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

14. Adana İnşaat Fuarı başladı

Adana’da 14. kez İnşaat, Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri Fuarı başladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 16:19
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
14. Adana İnşaat Fuarı başladı

Adana’da bu yıl 14.’sü düzenlenen İnşaat, Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Adana TÜYAP Fuarcılık A.Ş ve DAİMFED işbirliğinde düzenlenen fuara 70 firma katılım sağladı. Fuarın resmi olarak açılışına; Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TÜYAP A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram ve çok sayıda kişi katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan TÜYAP A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 5 yıllık bir aradan sonra bu fuarın tekrar canlandırıp ziyaretçilerin huzuruna getirdikleri için mutluluk  olduklarını söyledi.

Fuara 70 firmanın iştirak ettiğini vurgulayan Ersözlü, “Bu firmalar ağırlıklı olarak Adana'da olmak üzere; İstanbul'dan, Ankara'dan, Gaziantep'ten, Konya'dan, Diyarbakır'dan gelen firmalarımız var. Bu fuara katılan tüm firmalarımıza öncelikle güvenlerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Fuarımızla ilgili yaptığımız hazırlıklar hakikaten emeğimizin karşılığını alacakmışız gibi duruyor. Şu anda 32 ülkeden, yurt dışından iş insanlarımız olacak fuarın son gününe kadar. Ayrıca 55 şehirden de profesyonel ziyaretçilerimiz burada katılımcılarımızla buluşacak” dedi.

Ersözlü, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Başta TOKİ müteahhitleri olmak üzere inşaat firmaları, mimarlar konuyla ilgili profesyonel alıcılar bu fuarda ticareti konuşacaklar. Fuarın aynı zamanda eş zamanlı hazırlanan bir zirvesi var. Orada da federasyonumuzla kol kola girerek bu zirveyi hazırladık. Dört gün boyunca inşaat zirvesi de fuarda ele alınacak. Birbirinden değerli akademisyenler, bilim insanları sektörle ilgili, konuyla ilgili bilgileri bizlerle paylaşacaklar. Bu fuarın hazırlanmasında öncelikle federasyonumuza çok teşekkür ediyorum. Sayın Valim her fuarda yanımızda oluyorsunuz. Sağ olun, var olun. Büyükşehir belediye başkanım size de yine çok teşekkür ederim. Fuarın Adana başta olmak üzere tüm bölgeye, ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”

DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu da yaptığı konuşmada 6 Şubat depremlerine değinerek söze başladı. Karslıoğlu, ŞUNLARI BİLDİRDİ:

“Öncelikle 6 Şubat 2023’te hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralananlara da sağlık diliyoruz deprem sonrasında yapılar hakkında vatandaşlarımız daha çok merak içerisine girdi. Gerek teknik olarak, gerek güven açısından ve hatta inşaat teknolojilerinin gelişmesiyle ilgili konularda da araştırmalara girdiler. Biz müteahhitler olarak kendi içimizdeki çürük elmaları ayıklaya ayıklaya, DAİMFED çatısı altında güvenilir ve şeffaf firmalara kavuşturduk. Artık elini kolunu sallayanın bu sektöre girmesine imkan kalmayacak yasal düzenlemeyi, federasyonumuzun içinde bulunduğu sektör temsilcileriyle, Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığımızla sektörümüz kontrol altına alınmıştır. Örneğin Adana'mızda 3 bin müteahhit firması varken şu anda sayımız 141’dir. Devletimizin öncülüğünde 11 ilimizdeki TOKİ konutlarında sektör temsilcilerimiz geceli gündüzlü çalışarak konuklar ürettik. Ve yine de geceli gündüzlü Çalışmaya devam ediyoruz. Deprem vesilesiyle kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk.”

Cumhurbaşkanının talimatları ile yerinde dönüşüm projelerine, Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığının çok güzel hibe ve kredi destekleri olduğunu kaydeden Karslıoğlu, “Müteahhitlerimizi Yerinde Dönüşüm projelerine ve yatay mimariye yönlendirmeye gayret ediyoruz. TÜYAP ve Federasyonumuzun işbirliğinde düzenlenen bu fuar hem pandemi hem de deprem sonrası çok meşakkatli bir çalışmanın eseridir. Fuar boyunca federasyonumuz tarafından İnşaat Mühendisleri Odası Mimarlar Odası, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’yle diğer paydaşların katkı sunacağı paneller, seminerler düzenlenecektir. Bilgileri, akademisyenler tarafından aktarılacaktır. İlk baretim, ilk yeleğim etkinliğiyle, meslek eğitiminin ve dolayısıyla kariyerinin henüz başında olan inşaat mühendisleri ile mimarlarımıza ‘Sektöre hoş geldin’ denilecektir. Ayrıca katılımcı firmaları ziyaret ederek ürün ve hizmetleri daha yakından tanıma fırsatı bulacağız. Hep birlikte bu fuarı başarıyla tamamlayacağımıza olan inancımla katılımcılara keyifli ve verimli bir fuar dönemi geçirmelerini dilerim” şeklinde konuştu.

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, “Aslına bakarsanız sadece İnşaat Fuarı yazılmış. Bir de Isıtma Soğutma Fuarı yazılmış ama bizim ticaret odası olarak 8 binin üzerinde inşaatla ilgili üyemiz var. Yani burada yaklaşık iki yüz elli kalem sektör temsil ediliyor. Ve bizim için en büyük üyelerimizin bulunduğu sektör olan fuarın, yıllar geçtikçe daha iyi olacağına inanıyorum. Çünkü bu fuarı pandemi, deprem yüzünden yaklaşık 3-4 senedir yapamadık. Biz üyelerimizle en az ayda bir defa toplantı yapıyoruz. DAİMFED’in mümkün olduğu kadar toplantılarına katılıyoruz. Neden? 6 Şubat'tan sonra çok büyük bir sektör olan bu grupta hala devam eden sıkıntılar var. Hala da devam edecek gibi gözüküyor. Bu fuarın daha çok geniş bir alanda, daha çok davetliyle, daha çok katılımcıyla, daha çok ticarete dönüşmesiyle ilgili bizler elimizden gelen desteği sağladık. Fuar süresince de sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Bayram, 14.’sü düzenlenen fuarın birleşik sektörleriyle beraber iyi geçmesini, başarılı geçmesini, verimli geçmesini temenni ederek konuşmasını noktaladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar da konuşmasında, “Güzel bir günde, güzel bir güzel açılışta, bir güzel fuarda yine birlikteyiz. Festivaller kenti Adana, fuarlar kenti Adana ve giderek zenginleşen, giderek güzelleşen, giderek markasını tescilleyen bir Adana. Bundan tabii ki gurur duyuyoruz. İnşaat sektörünün önemini vurgulamaya gerek yok. Gelişen, gelişmekte olan ülkelerde inşa ekonominin dinamiği” konularına vurgu yaptı.

Başkan Karalar, tabii bütün ekonomiyi inşaata bağlamanın da yanlış olacağını vurguladı. İnşaatın öneminin de yadsınamaz olduğunu belirten Karalar, inşaatın durması durumunda ekonominin de duracağını kabul etmenin mümkün olduğunu bildirrek devamında şu cümleleri kullandı:

“Dolayısıyla inşaat çok önemli bir sektör. Bu konuyla ilgili fuar yapılması da muhakkak katkı koyacaktır. Dedim ya giderek düzelen bir ekim yapı var. Ben hepinize saygılarımı sunuyorum. Fuarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Böyle olacağına da inanıyorum.”

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de depremin arkasından tekrar inşaat sektörüyle ilgili bu fuarın 14.’sünün toplanmış olmasının memnuniyet verici bir şey olduğunu dile getirdi ve şunları söyledi:

“İnşaat tüm zamanların vazgeçilmez, modası geçmez sektörü. Yani her zaman ortaya eğitimiyle ilgili farklı isimler ortaya çıkıyor. Değişik mühendislikler ortaya çıkıyor. Her zaman söylüyoruz bunu ama inşaat mühendisliğinin modası hiç geçmiyor. Farklı mühendislikler ortaya çıkıyor ama İnşaat mühendisliğinin modası hiç geçmiyor. Burada 150’den fazla sektörü sürükleyen lokmotif sektör olarak inşaat sektörü liderlik yapıyor.”

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı.

Açılıştan sonra Vali Köşger, fuarı gezdi. Büyükşehir Belediyesi Standına da uğrayan Vali Köşger, burayla ilgili Başkan Karalar’dan ve görevlilerden bilgiler aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.