TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

14 avukat daha mesleğe ilk adımını attı

Adana Barosu’nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 14 avukat daha mesleğe ilk adımlarını attı.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 12:03
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
14 avukat daha mesleğe ilk adımını attı

Adana Barosu’nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 14 avukat daha mesleğe ilk adımlarını attı. Mesleğe ilk adımlarını atan avukatlara Adana Barosu Avukatlar Salonu’nda gerçekleşen törenle ruhsatnameleri teslim edildi.

Törene Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz başta olmak üzere; yönetim kurulu üyeleri, avukatlar ve ruhsatnamelerini yeni avukatlarla birlikte aileleri de katıldı. Tören renkli anlara sahne oldu.

Törende açılış konuşmasını Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz yaptı.

Av. Gökayaz, bu törende olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başladı ve ruhsat alan meslektaşlarını kutladı.

Can Atalay’la da ilgili konuşan Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, bu hukuksuzluğu teşhir etmenin ve buna itiraz etmenin yalnız baroların değil tüm yurttaşların görevi olduğuna vurgu yaptı. Av. Gökayaz, “Yurttaş olarak bizi birbirimize bağlayan şey Anayasamızdır. Anayasa’nın ihlal edilmesiyle tüm yurttaşların haklarını ortadan kaldırır. Ki buna itiraz etmek de yine yurttaşlık görevidir” dedi.

Meslektaşlarına öncelikle sağlıklı bir ömür temenni ettiğini bildiren Av. Gökayaz, çoğu meslektaşının bir ameliyat olduktan sonra veya başka bir sebeple tesadüfen kendine tanınan imkanlardan haberi olduğunu öğrendiğini vurguladı.

Av. Gökayaz, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Şu anda 44 meslektaşımız büyük bir moralle, heyecanla ve dayanışmayla Uyum Büromuzda mesleki faaliyetlerini yürütüyor. Başka bir planlaması olmayan meslektaşlarımın Uyum Bürosu’nda mesleğe başlamaları deneyim açısından önemli bir kazanç sağlayacaktır. Mesleğimiz, meslektaşlarımız adına ve ülkede hukukun egemen olması için çalışmaya durmadan devam edeceğiz. Bugün aramıza resmi olarak yeni katılan meslektaşlarımıza hoş geldiniz diyor, başarılı bir meslek yaşamı diliyorum.”

Törende; Dilara Altaş, Abdullah Ceylan, Esra Tuğçe Uzun, Çağrı Bozcalar, Büşra Yıldız, Mehmet Eren, Buse Dönmez, Nur Selin Ergüder, Can Erdem, İshak Çağatay Uçak, Ömer Cirit, Muhammet Bilgehan Kara, Afra Yörükoğlu ve Yusuf Taştı ruhsat alan avukatlar oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.