TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İMO’da seçimler tamamlandı, 25. Dönem Yönetim Kurulu belirlendi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)'nın 25. Dönem Yönetim Kurulu için seçimler tamamlandı, kurul belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 12:15
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
İMO’da seçimler tamamlandı, 25. Dönem Yönetim Kurulu belirlendi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) için Genel Kurul, 10 Şubat Cumartesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla yapılmıştı. 11 Şubat Pazar günü de İMO Adana Şube binasında tek liste ile seçimler gerçekleştirildi. Bu listeyle beraber Çağdaş Demokrat İnşaat Mühendisleri Grubunun Yönetim Kurulu listesi seçildi.

Cumartesi başlayan yönetim kurulu için dün de seçimler yapıldı. 2 gün devam eden program sonrasında 25. Dönem Yönetim Kurulu belirlendi.

11 Şubat Pazar günü tek liste ile gerçekleştirilen seçimlerde 25. Dönem Yönetim Kurulu asıl üyeliği; Hıdır Çak, Mazlum Sevincek, Hava Basit, Anıl Kılınç, Munise Şen Altuntaş, Ahmet Berdan Dinçyürek ve Recai Ünsal olarak belirlendi.

Yedek üyeler ise; Melike Yıldırım, Ejder Toksuk, Süleyman Esen, Nilüfer Abbasi Yergök, Uğur Öderoldu, Yekda Murat Çakıroğlu ve Mehmet Emin Yüksekkaya oldu.

"MESLEK HAYATIMIZI DOĞRUDAN YA DA DOLAYLI ETKİLEYEN ÇOK SAYIDA SORUN MEVCUTTUR"

Yönetim kurulu seçim etkinliğinde konuşma yapan Hıdır Çak, İMO Adana Şubesi’nin, 1969 yılından beri, önce temsilcilik ve ardından da 24 çalışma döneminde, 47 yıldır yıldır daha nitelikli bir meslek; meslektaşlarımızın, kentimizin ve ülkemizin daha iyi bir geleceğe ulaşması için çalışmalarını sürdürdüğü kaydetti. Çak, bu çalışmaların çok kolay şartlar altında yürütülmediğine de vurgu yaptı ve bundan sonra da kolay olamayacağını söyledi. Çak, bunun nedenini ülkenin ekonomisiyle, baskıcı uygulamalarla zor bir dönemden geçmesi olarak yorumladı.

Yaşadığımız kentte de çoğu yönden önemli sorunlar olduğunun altını çizen Çak “ Bunlardan en önemlilerinden biri riskli yapı stokumuz olmakla birlikte, kent içi ulaşım, altyapı, çevre kirliliği, yeşil alanların yetersizliğidir. Ayrıca imar kirliliği gibi meslek alanımızı doğrudan ve dolaylı ilgilendiren çok sayıda sorun mevcuttur. Şubemizde oluşturacağımız teknik komisyonla tespit edeceğimiz önerileri kamuoyuyla, yerel yönetimlerle paylaşarak yol almalıyız” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.