TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10 Çocuğu İstismar Etti, Serbestçe Dolaşıyordu: Bakanlık Devreye Girdi ve Tutuklandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir özel yurtta görevli eğitmen G.R.U., 10 erkek öğrenciye istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. G.R.U'nun çocuklara karşı işlediği pedofilik suçlar ve yaptığı şiddet, ailelerin ve yetkililerin müdahalesiyle ortaya çıktı. İşte detaylar:

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
10 Çocuğu İstismar Etti, Serbestçe Dolaşıyordu: Bakanlık Devreye Girdi ve Tutuklandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan bir özel yurtta görevli olan 21 yaşındaki eğitmen G.R.U., geçtiğimiz yıl 14 yaş altındaki 5 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayet edildi. Öğrenci velileri olayı yurt yönetimiyle paylaşmalarına rağmen, G.R.U.'nun yurtta çalışmadığı yönünde yanıt aldılar. Ancak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın devreye girmesiyle dosyanın kapanmasına izin verilmedi. G.R.U. yeniden gözaltına alındı ve tutuklandı.

Yapılan kapsamlı soruşturma sonucunda, olayın daha vahim olduğu ortaya çıktı. İfadelerde, 10 çocuğun cinsel istismara uğradığı, eğitmenin çocuklara şiddet uyguladığı, paralarını aldığı ve hatta bazı çocukları birbirleriyle "karı koca" gibi eşleştirdiği belirtildi. G.R.U. hakkında 9 öğrenciye yönelik 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar', 'çocuğa karşı cinsel taciz', 'çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri vermek ya da bunların içeriğini göstermek' suçlamalarıyla dava açıldı. Ayrıca, bir öğrenciye yönelik ise 'nitelikli cinsel istismar' suçlamasıyla toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İddianameye göre, G.R.U.'nun çocuklara yönelik taciz ve istismar faaliyetlerinin yanı sıra, hırsızlık yaptırdığı, paralarını aldığı ve hatta Atatürk'e hakaret ettiği iddia edildi. Ayrıca, G.R.U.'nun cep telefonu incelemesinde, müstehcen içeriklere eriştiği, çocuklarla müstehcen mesajlar paylaştığı ve hatta bazı çocuklara fiziksel şiddet uyguladığı belirlendi.

Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte, öğrenci velileri ve yetkililer tarafından şikayetlerin yapılmasıyla süreç başladı. Ancak, mağdur çocukların yakınları, G.R.U.'nun olayın ortaya çıkmasından sonra kaçtığını ve birçok çocuğun mağdur olduğunu öne sürdü. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.