TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz'da İstanbul'da toplu ulaşım ücretsiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önerisiyle başlatılan uygulama kapsamında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde İstanbul'da toplu ulaşım hizmetleri ücretsiz olacak. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
15 Temmuz'da İstanbul'da toplu ulaşım ücretsiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde toplu ulaşım hizmetleri ücretsiz olacak. Bu uygulama, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önerisiyle başlatılmış olup, dini ve milli bayramlar ile resmi günlerde de devam ediyor.

HANGİ ULAŞIM ARAÇLARI ÜCRETSİZ OLACAK?

İstanbulkart entegrasyonuna dahil olan İETT Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, Metrobüs, Nostaljik Tramvay ve Tünel gibi İETT İşletmeleri araçları, Şehir Hatları A.Ş. Vapurları, özel deniz toplu ulaşım araçları (İDO Körfez hariç), Metro İstanbul A.Ş. tarafından işletilen Tramvay, Metro, Hafif Metro, Füniküler, Teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay araçları 15 Temmuz'da ücretsiz hizmet verecek.

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü boyunca düzenlenecek etkinliklere ve anma programlarına ücretsiz olarak toplu ulaşım araçlarıyla katılabilecekler.

UYGULAMANIN TARİHİ ARKA PLANI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda, 2019 yılından itibaren dini ve milli bayramlar ile resmi günlerde vatandaşların toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanabilmesi için bu uygulama hayata geçirildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.