TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alper Gezeravcı Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine atandı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi. Ayrıca, bir dizi isim daha yönetim kuruluna atandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
Alper Gezeravcı Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine atandı

Türkiye Uzay Ajansı, yeni Yönetim Kurulu üyelerini belirledi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan karara göre, Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliklerine atanan isimler arasında Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da bulunuyor. Gezeravcı'nın yanı sıra Alper Güzel, Mustafa Arif Karabeyoğlu, Elvan Kuzucu Hıdır, Mustafa Mehmet Nefes ve İsmail Doğan da Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliklerine atandı.

Alper Gezeravcı, Türkiye'nin uzay alanındaki yeteneklerini geliştirmek ve ulusal uzay projelerine liderlik etmek amacıyla kurulan Türkiye Uzay Ajansı'nın Yönetim Kurulu'na atanarak, uzay çalışmalarına önemli bir katkı sunacak.

Aynı kararla, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü Afşin Burak Bostancı'nın görevinden alındığı da bildirildi. Bu değişikliklerle birlikte Türkiye Uzay Ajansı, uzay projelerinde yeni döneme hızlı bir adım atmış oldu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.