TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale kara savaşları'nın 109. yılında 57. Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirildi

Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında düzenlenen 57. Alay Vefa Yürüyüşü, tarihi Conkbayırı'nda son buldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
Çanakkale kara savaşları'nın 109. yılında 57. Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirildi

Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılı anısına düzenlenen 57. Alay Vefa Yürüyüşü, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirildi. Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Kocadere Köyü Kamp Alanı'nda başlayan etkinlikte, şafak vakti şehitlere saygı için top atışı yapıldı.

Sabahın erken saatlerinde çorba ikramı ve sabah namazının ardından konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, programın ülke genelinden yoğun katılımla gerçekleştiğini belirtti. Kamp alanında çadırlarda konaklayan gençlerin tarihi ve destansı mücadeleyi yakından gördüğünü vurgulayan Bak, "Bu topraklar kanla yoğrulmuş, destansı bir mücadele var. Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları, dünyanın en güçlü donanmalarına ve ordularına karşı burada büyük bir mücadele verdi. 'Çanakkale geçilmez' efsanesini tüm dünyaya gösterdiler ve bu topraklarda tarihe damga vurdular. Geçmişimizle ve tarihimizle gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Etkinlik, tarihi Conkbayırı'nda 5 kilometrelik bir yürüyüşle son buldu, bu anlamlı etkinlikle Çanakkale'nin önemi bir kez daha vurgulandı.

Çanakkale kara savaşları'nın 109. yılında 57. Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirildi 2

GENÇLER ÇANAKKALE RUHUNU YAŞADI

Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında düzenlenen 57. Alay Vefa Yürüyüşü ve Türkiye İzcilik Federasyonu'nun organize ettiği Milli Bilinç Kampı, gençlerin tarihi anıları yaşamalarına olanak tanıdı.

Yürüyüş boyunca gençlerin, Çanakkale Savaşları sırasında dedelerinin yaşadıklarını daha iyi hissedebilmeleri için ses ve sis fişekleri atıldı. Bazı gençler ise savaş atmosferini canlandırdılar. Yürüyüş, tarihi Conkbayırı'nda sona erdi, burada Çanakkale'nin önemi bir kez daha vurgulandı.

Çanakkale kara savaşları'nın 109. yılında 57. Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirildi 3

Diğer yandan, Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen 57. Alay Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı kapsamında, saçlarına kına yakılan ve asker çorbası içen 2 bin 500 izci, 57. Alay'ın 109 yıl önce yürüdüğü yolda atalarını andı. Kocadere Kamp Alanı'nda izcilere, Çanakkale Savaşları ve 57. Alay'ın kahramanlıklarıyla ilgili tarihi bilgiler verildi.

Çanakkale kara savaşları'nın 109. yılında 57. Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirildi 4

İZCİ GENÇLERDEN ANLAMLI YÜRÜYÜŞ: 57. ALAY MİLLİ BİLİNÇ KAMPI

Türkiye'nin 60 ilinden gelen 2 bin 500 izci ve izci lideri, 57. Alay'ın karargah olarak kullandığı alanda sabah ezanıyla birlikte uyanıp yürüyüş hazırlıklarına başladı. Asker çorbası ve hamur kızartmalarını alıp kahvaltı yapan gençlerin saçlarına burada kına yakıldı.

Mehter eşliğinde Türk bayraklarıyla yola çıkan izciler, ardından Conkbayırı'na ulaşıp yürüyüşü tamamladı. Rota kapsamında 57. Alay'ın 109 yıl önce ilerlediği yollarda savaşın yaşandığı cepheler de ziyaret edildi.

Çanakkale kara savaşları'nın 109. yılında 57. Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirildi  5

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, kampın bu yıl 21. kez düzenlendiğini belirtti ve etkinliğin anlamını vurguladı: "57. Alay'ın ihtiyat birliği olarak karargah kurduğu noktada ve aynı bu şekilde 109 yıl önce yürüyüşe başladığı noktadayız. Büyük bir gururla 57. Alay topraklarında 'dedeciğim ben geldim' diyerek yola çıkıyoruz."

Subaşı, izcilerin saçlarına kına yakılması ve Türk bayraklarıyla yürüyüşlerinin, tarihi anıların canlandırılmasına katkı sağladığını ifade etti.

Çanakkale kara savaşları'nın 109. yılında 57. Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirildi 6

Yürüyüşe İstanbul'dan katılan Ahsen Bera Ünal ve diğer izci gençler, kampın anlamını ve atmosferini vurgulayarak, tarihi duyguları hissetmenin mutluluğunu dile getirdiler. Manisa'dan gelen Sinem Tüm ve Yağmur Kayatepe ise 57. Alay'ın kahramanlarıyla aynı yolda yürümenin gururunu yaşadıklarını belirttiler.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.