TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve heyeti Anıtkabir'i ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti yöneticileri ve belediye başkanları, Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu ve İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrine saygı duruşunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve heyeti Anıtkabir'i ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti yöneticileri ve beraberindeki büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel'in başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi ve Özel çelenk koyduktan sonra saygı duruşunda bulundu.

chp anıtkabir

Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı mesajda Özel, milletin oylarıyla seçilen belediye başkanları, il başkanları ve parti yöneticileriyle birlikte huzurunda olduklarını belirtti. Mesajında, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında, Atatürk'ün emaneti olan partilerini ilkelerinden sapmadan iktidar yapmayı ve Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmayı amaçladıklarını vurguladı. Özel, Atatürk ve silah arkadaşlarına minnetlerini sunarken, tüm şehitleri ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenleri rahmetle andıklarını ifade etti.

Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Özel, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, Sayın Genel Başkanım, 31 Mart yerel seçimlerinde milletimizin oylarıyla seçilen ve milletimize hizmet edecek olan belediye başkanlarımız, 81 ilimizde emanetinize sahip çıkan il başkanlarımız ve partinizi birlikte yönettiğimiz yöneticilerimizle huzurunuzdayız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde, kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz partimizi, ilkelerinizden sapmadan, gösterdiğiniz rotadan milim şaşmadan birinci parti yaptık. Şimdi iki büyük eserinizden biri olan partimizi iktidar yapmak ve diğer büyük eseriniz Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine ve hak ettiği yere çıkarmak için daha çok çalışacağız.

Sayın Genel Başkanım, ülkemizi ve yurttaşlarımızı içinde bulunduğu ekonomik ve demokratik yoksunluklardan kurtarabilmek, tüm yurttaşlarımızın daha iyi koşullarda yaşayabilmesini temin edebilmek, Cumhuriyetimizin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliklerini güçlendirmek ve kurduğunuz Cumhuriyetimizi, emanet ettiğiniz gençlerle birlikte yüceltmek için azimle ve kararlılıkla mücadele edeceğiz. Size ve silah arkadaşlarınıza minnetlerimizi sunuyor, tüm şehitlerimizi ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş tüm yurttaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Daha sonra heyet, İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrinin bulunduğu alana geçti. Özel, İnönü'nün mozolesine de çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.