TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deniz Gezmiş ve arkadaşları Ulucanlar Müzesinde anıldı

Ankara'da Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde düzenlenen törenle Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişlerinin 52. yılında anıldı. CHP İl Başkanı Ümit Erkol, törene katılarak yapılan anma etkinliğine destek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
Deniz Gezmiş ve arkadaşları Ulucanlar Müzesinde anıldı

Ankara'da, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilişlerinin 52. yıl dönümünde, Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde törenlerle anıldılar. Törene CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve partililer de katıldı.

"TÜRKİYE İÇİN MÜCADELE DEVAM EDECEK"

Erkol, Gençlik Kolları ve Altındağ İlçe Başkanlığı üyesi bir grupla birlikte, idam edilen devrimcilerin fotoğraflarına karanfil bırakarak anılarını yad etti.

Törende yaptığı konuşmada Erkol, şu ifadelere yer verdi:

"Onların inançları, idealleri, isimleri, her birimizde yaşıyor. Bir Deniz'i astılar ama bin Deniz arkasından geliyor, Deniz'ler var olmaya devam edecek tam bağımsız bir Türkiye için mücadele devam edecek."

Erkol, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelesinin önemini vurgulayarak, onların Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş değerlerini savunan ve emperyalizme karşı direnen kahramanlar olduğunu söyledi.

Konuşmasının sonunda Erkol, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın anılarının yaşatılması ve mücadelelerinin unutulmaması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.