Kabine sonrası açıklama: Emeklilere zam müjdesi yolda!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarına yapılacak artış için Hazine ve Maliye Bakanı ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında görüşmeler yapılacağını duyurdu. Son kararın Meclis'e sunulacağını belirten Bakan Işıkhan, kamu işçileri için de bu hafta son teklifin iletileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2025 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2025 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
Kabine sonrası açıklama: Emeklilere zam müjdesi yolda!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kabine toplantısı sonrası en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, 3 Temmuz’da açıklanacak olan haziran ayı enflasyon verilerinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerekli görüşmelerin yapılacağını ifade etti.

“3 Temmuz’da haziran enflasyonu belli olacak. İlk 6 aylık TÜFE ortaya çıkacak. Bu doğrultuda Hazine ve Maliye Bakanımız ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya geleceğiz. Kısa süre içinde konu Meclis'e sunulacak. Takdir Türkiye Büyük Millet Meclisi'nindir” dedi.

“EMEKLİLERİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN”

Emeklilerin refahının artırılması için çalışmalara devam ettiklerini belirten Işıkhan, “Sayın grup başkanımız Abdullah Güler de gerekli açıklamaları yaptı. İnşallah emeklilerimiz için hayırlı bir gelişme olur” ifadelerini kullandı.

Haziran ayı TÜFE verisinin ardından belirlenecek zam oranı, özellikle en düşük emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş için büyük önem taşıyor. 6 aylık enflasyon oranının yüzde 25’in üzerinde çıkması beklenirken, hükümetin refah payı da içeren bir düzenleme hazırlığında olduğu iddialar arasında yer alıyor.

KAMU İŞÇİLERİNE ZAM TEKLİFİ BU HAFTA SUNULACAK

Bakan Işıkhan, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamında da önemli açıklamalarda bulundu. TÜHİS aracılığıyla sendikalara son teklifin bu hafta sunulacağını belirten Işıkhan, “Makul bir noktada anlaşma sağlanacağına inanıyorum” dedi.

NE OLMUŞTU?

En düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak uygulanmaya devam ederken, enflasyondaki artışla birlikte zam beklentisi yükselmişti. Emekliler, hem kök maaşlarına hem de en düşük emekli aylığına yapılacak artışı merakla bekliyor.

GÖZLER 3 TEMMUZ’DA AÇIKLANACAK ENFLASYON VERİSİNDE

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Temmuz 2025 Perşembe günü saat 10.00'da haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Bu veriyle birlikte emeklilerin alacağı zam oranı da netlik kazanacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.