TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyatlar isyan ettirdi: Boykot çağrısı başladı

Türkiye'de bir pastanede satılan kuzguncuk mantarı kurabiyesinin tanesinin 110 liraya satılması sosyal medyada büyük tepki topladı. Vatandaşlar, fiyatın yüksekliğine ve işletmecinin maliyet artışı gerekçesiyle zam yapmayı düşündüğünü belirtmesine karşı tepkilerini sosyal medyada dile getirdi. Vatandaşlar , 20-21 Nisan tarihlerinde kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 10:16
Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY
Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyatlar isyan ettirdi: Boykot çağrısı başladı

Türkiye'de bir pastanede satılan kuzguncuk mantarı kurabiyesinin tanesinin 110 liraya satılması sosyal medyada büyük tepki topladı. Vatandaşlar, fiyatın yüksekliğine ve işletmecinin maliyet artışı gerekçesiyle zam yapmayı düşündüğünü belirtmesine karşı tepkilerini sosyal medyada dile getirdi.Özellikle gençlerin rağbet gösterdiği kafe ve restoranlarda boykot çağrısı başladı.

kuzguncuk mantarı

Vatandaşlar Boykot Kampanyası Başlattı

Yemek sektöründeki fahiş fiyat artışlarına karşı vatandaşlar, 20-21 Nisan tarihlerinde kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Binlerce kişi, sosyal medyada örgütlenerek bu kampanyaya destek verdi. Fiyatların kontrolsüz bir şekilde artması, özellikle bir kişilik serpme kahvaltının bin lirayı, bir fincan kahvenin ise 150 lirayı bulması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Hükümetten Yeni Önlemler Geliyor

Hükümet, vatandaşların isyanı karşısında fahiş fiyat artışlarına karşı yeni önlemleri devreye almaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Fahiş fiyat uygulamalarına dair çok yakın vadede ciddi yaptırımlar gelecek" mesajı verdiği belirtiliyor. Ticaret Bakanlığı ise 81 ilde restoran ve kafe denetimlerini hızlandırdı. Bu kapsamda, fiyat listelerinin net bir şekilde görülebilir olması ve fiyatların denetlenmesi için önlemler alındı. Ayrıca, fahiş fiyat artışına karşı uygulanacak cezaların artırılması için Meclis'e bir düzenleme sunuldu. Bu düzenlemeyle birlikte, fahiş fiyat uygulayan işletmelere verilecek cezaların alt ve üst sınırları artırılacak.

Vatandaşlar Tepkilerini Sosyal Medyada Gösteriyor

Vatandaşlar, sosyal medya platformlarında özellikle #boykot etiketiyle tepkilerini dile getiriyorlar. Ödedikleri hesapların fişlerini paylaşarak fiyat artışlarına isyan eden vatandaşlar, hükümetin ve yetkililerin konuya acil çözüm bulmasını talep ediyorlar. Ticaret Bakanı Ömer Bolat da fahiş fiyat artışlarına karşı sert önlemlerin geleceğini söyleyerek, ''Aldatıcı reklam, zararlı ürün satışları yapanlara cezalar kesiliyor. Biz cezaların artırılması ile ilgili çalışma yaptık. Fahiş fiyat artışına karşı alt ceza sınırı uygulaması kanuna göre 2020'de 10 bin liraydı. 2024'te 52 bin oldu. Biz 80 bin olmasını talep ettik.

Önemli olan uygulamaları tavizsiz yapmaktır. Alt ceza sınırı 100 bin idi stokçulukta bunu da 800 bin liraya yükselteceğiz. Üst sınır ise 2 milyon yazıyor şu an, teklifimiz ise 11 milyon liraya çıkarılması'' açıklamalarında bulundu.

'15 GÜNE YAKIN GEÇİCİ KAPATMA UYGULAMASI DA TEKLİF ARASINDA'

''Stokçulukla amansız bir mücadele yapacağız. Bu işe tevessül edenler vazgeçsinler. Çünkü geçici kapatma uygulaması da teklifimiz arasında. Parlamentoda nasıl geçecek bilmiyorum ama 15 güne yakın geçici kapatma uygulaması da teklif arasında.''

Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.