TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küçükçekmece saldırısı hakkında Polatlar için karar verildi

Küçükçekmece'de Banu Parlak'ın iş yerine düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili davada, Dilan ve Engin Polat çifti ile diğer sanıkların tutukluluklarına karar verildi. Mahkeme, suçun ciddiyeti ve kaçma riski göz önünde bulundurarak tutukluluk kararını onayladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
Küçükçekmece saldırısı hakkında Polatlar için karar verildi

Küçükçekmece'de bulunan bir güzellik merkezine silahlı saldırı düzenlendiği iddiasıyla Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat dahil olmak üzere 8 sanığın yargılanması sonuçlandı. Dilan Polat'ın, Banu Parlak'ın iş yerini kurşunlatmakla suçlandığı soruşturma, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianameye dönüştürülmüştü. İddianamede, Barış Boyun, Beratcan ve Batin Can Gökdemir'in 'Silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit', 'Mala zarar verme' ve 'Ruhsatsız silah taşıma' suçlarından ayrı ayrı toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Dilan, Engin ve Sezgin Polat için ise 'birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme', 'Mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Diğer 5 sanığın da çeşitli suçlardan değişen oranlarda cezalandırılmaları talep edilmişti.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk durumuna ilişkin yapılan itirazı değerlendirdi. Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Batuhan İnci, İsmail Emre Arifoğlu, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç ve Yunus Emre Yıldız'ın tutukluluklarının devamına karar verdi. Mahkeme kararında, suçun yasada öngörülen ceza süresi, tutuklu kaldıkları sürenin bu süreye oranı, dosyadaki kanıtlar ve kaçma şüphesi gibi faktörler dikkate alındı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.