TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lezita'da işçi hakkı mücadelesi: Patron Hindistan'dan işçi getirdi

Abalıoğlu Lezita'da greve hazırlanan işçilerin yerine Hindistan'dan işçi getirilmesi, grev kırıcılığı tartışmalarını alevlendirdi. Vatandaşlar, fabrikaya karşı boykot çağrılarında bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
Lezita'da işçi hakkı mücadelesi: Patron Hindistan'dan işçi getirdi

İşçilerin 7 Mart'ta grev hazırlığı yaptığı Abalıoğlu Lezita'da patronun Hindistan'dan işçi getirmesi, sendikanın mücadelesinin önemini bir kez daha ortaya koydu. Sendika, toplu iş sözleşmesi için masaya oturmalarını istemesine rağmen işveren yanıt vermedi.

'Hintli garibanlara kimse dokunmasın, grev kırıcılığın hesabı şirketten sorulacak'

Tepkilerinin Hintli işçilere değil, onları grev kırıcılığa zorlayan işverene olduğunun altını çizen sendika, Abalıoğlu Lezita yönetimine şu sözlerle seslendi:

"Gelen işçilerin çalışma belgesi olduğu iddiası var ancak grev kararı öncesinde bu hamlenin yapılıyor olması çok açık ki grev kırıcılıktır. Sendikalı öncü işçileri işten çıkartırken ve Turgutlu'da, civar ilçelerde onlarca işsiz varken bölgeye neden Hintli işçi getirildiği şirket yetkililerince açıklanmak zorundadır. Bu işçileri getiren, varsa bu izinleri veren yetkililer derhal açıklama yapmak zorundadır. Grev kırıcılığına asla izin vermeyecek, hukuki olarak bu meselenin sonuna kadar gideceğiz. Derdimiz Hintli işçiler değil, onları grev kırıcılığına zorlayan Abalıoğlu Lezita yöneticileridir. Buraya getirilen Hintli garibanlara kimse yaklaşmasın ancak bunun hesabı bölge halkı tarafından şirket yetkililerine sorulmalıdır. Konu çok ciddidir tüm sorumluların biran önce açıklama yapması gerekmektedir. Burada işçinin örgütlü mücadelesinin ne kadar haklı olduğu, işverenin işçilere yaptığı biz bir aileyiz edebiyatının ne kadar boş olduğu ortadadır."

Lezita'dan açıklama

Duruma ilişkin soL'a açıklamada bulunan Lezita, yabancı işçi çalıştırmanın "işin sürdürülebilirliği ve üretimin devamlılığı açısından başvurulan bir yöntem" olduğunu ifade etti. Ramazan ayı öncesinde ürünlerine yönelik talebin yükselmesini beklediklerini belirten şirket, konuyla ilgili resmi makamlara yaptıkları başvurunun da Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirildiğini aktardı. Şirketin açıklamasında önce çıkanlar şöyle:

"Yerel kaynakların yetmediği noktada üretimin devamlılığını sağlamak amacıyla yabancı iş gücüne de kapı açmaktayız. Bu durum, her sektörde iş gücü temin edilmesinde zorluk çekildiği durumlarda işin sürdürülebilirliği ve üretimin devamlılığı açısından başvurulan bir yöntemdir. Şirketimiz de üretimin devamlılığını güvence altına almak amacıyla yaklaşık iki yıldır yabancı uyruklu iş gücü konusunda çalışma yürütmektedir. Tüm seçenekleri değerlendirmemizin ardından konuyla ilgili resmi makamlara başvurumuz ise Nisan 2023 tarihinde yapılmıştır. Ürünlerimize yönelik talebin yükselmesini beklediğimiz yaklaşan Ramazan ayı öncesinde fazla mesai yapılmamasını sağlamaya çalışmak, konunun bugünlerde gündeme gelmesine neden olmuştur."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.