TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sandıklar kapandı, siyasetçiler ilk sonuçları değerlendirdi

Türkiye genelinde yapılan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, oy verme işlemi saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Doğu illerindeki 32 ilde sandıklar saat 16.00, diğer illerde ise saat 17.00'de kapanırken, İstanbul ve Ankara'da açılan ilk sandıklardan elde edilen verilerin gelmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2024 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
Sandıklar kapandı, siyasetçiler ilk sonuçları değerlendirdi

Ülke genelinde 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu seçimlerde, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullandı. Toplamda 34 siyasi partinin adayının yarıştığı seçimlerde, 206 bin 845 sandık kuruldu ve yaklaşık bin seyyar sandık oluşturuldu. Bu seçimlerle birlikte, 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği önemli bir süreç yaşanıyor.

Oy verme sürecinin sona ermesinin ardından yaşanan gelişmeler şöyle:

YSK temsilcileri, yayın yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağına karar vermek için toplandı.

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gülpınar, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "Açık Ara Öndeyiz. Tüm sandık görevlilerimize çağrım sandıkları terk etmeyelim…" ifadelerini kullandı.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, sahadan aldıkları izlenime göre Bursa'nın kararını verdiği yönünde olduğunu belirtti.

Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat, oy verme işleminin sona erdiğini ve takibin devam edeceğini belirterek, seçim sonuçlarına heyecanla beklediklerini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sandıkların kapanmasının ardından olumsuz bir durum yaşanmadığını ve vatandaşları sayım sürecini dikkatle takip etmeye davet etti.

YSK Başkanı Ahmet Yener ise, sandıkların kapanmasının ardından sayım ve döküm işlemlerinin başladığını ve oy kullanma sürecinin genel olarak sorunsuz tamamlandığını açıkladı.

CHP Sözcüsü Özgür Özel de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sandığa giderek demokrasiye katkı sunan tüm yurttaşlara teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.